Mini σοκολατένια donuts σκέτος αφρός με απολαυστική σοκολάτα που λιώνουν στο στόμα. Καλύτερα και από φούρνου!
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γραμμάρια
- βανίλια 2
- αυγα 2 μεσαία
- ζαχαρη 70 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 11 γραμμάρια
- αλατι 8 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 260 ml χλιαρό
- βουτυρο 100 γραμμάρια μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
Υλικά
- κουβερτουρα 2 μεγάλες
- λευκή κουβερτούρα 1 μεγάλη
Για την επικάλυψη
Ήρθε η στιγμή να σταματήσουμε να μετράμε θερμίδες για λίγο και να δώσουμε μία ευκαιρία σε αυτά τα απολαυστικά mini donuts με σοκολάτα που από την στιγμή που τα δοκιμάσαμε απαρνηθήκαμε κάθε donut φούρνου. Τα donuts είναι από τα πιο λαχταριστά γλυκάκια.
Δείτε ακόμα Αφράτα donuts χωρίς ζάχαρη
Με αφράτη ζύμη, επικάλυψη με σοκολάτα, λευκή, ροζ ή ακόμη και τρούφα ή σοκολατάκια και γεμισμένα με διάφορες πραλίνες, ανάλογα τα γούστα μας. Σήμερα θα δοκιμάσουμε σοκολατένια και…σοκολασμένα donuts, μικρά σε μέγεθος, που όμως ένα δεν θα σας είναι αρκετό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα mini σοκολατένια donuts:
Εκτέλεση για τα mini σοκολατένια donuts
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα, την ξερή μαγιά, την ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο το μείγμα στην άκρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα με την μαγιά, τις βανίλιες, τα αυγά, το αλάτι, το μαλακό βούτυρο και το υπόλοιπο αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ζυμώνουμε με τα χέρια μας την ζύμη μέχρι να ενωθούν τα υλικά καλά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά σκεπασμένη. Ανοίγουμε έπειτα την ζύμη σε φύλλο με πάχος 1 εκατοστό, κόβουμε το φύλλο με ένα στρογγυλό κουπάτ ή με ένα ποτήρι.
Ανοίγουμε την τρύπα στην μέση σε κάθε φυλλαράκι με ένα καπάκι από μπουκάλι. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 20 λεπτά, σκεπασμένα, σε ζεστό μέρος, τοποθετημένα πάνω σε λαδόκολλα κομμένη σε τετράγωνο σχήμα.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμα donuts φούρνου
Έπειτα τηγανίζουμε σε μπόλικο σπορέλαιο, αφού αρχικά το έχουμε ζεστάνει καλά. Χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια και τηγανίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.
Λιώνουμε την κουβερτούρα και την λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Απλώνουμε την κουβερτούρα πάνω από κάθε donut και κάνουμε γραμμές από λευκή κουβερτούρα, αφήνοντας να τρέξει λίγο λίγο από ένα κουτάλι ή λευκή κουβερτούρα, σαν λεπτή κλωστή. Τα αφήνουμε να παγώσουν καλά στο ψυγείο και απολαμβάνουμε.
Tips για τα mini σοκολατένια donuts
Αντί για σοκολάτα μπορούμε να τα επικαλύψουμε με κρυσταλλική ζάχαρη ή ό,τι άλλο μας αρέσει. Αν θέλουμε να τα γεμίσουμε, βάζουμε λιωμένη πραλίνα σε μία σύριγγα και κάνουμε “ένεση” σε κάθε donut.
Την συνταγή την είδαμε από την φίλης μας Geri Dako
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr