Μίνι τυροψωμάκια με φέτα, γραβιέρα και θυμάρι !
Υλικά:
250 γρ. Σπορέλαιο.
500 γρ. γιαούρτι.
2 πρέζες αλάτι (αυξάνουμε η μειώνουμε την ποσότητα ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά μας).
2 πρέζες ζάχαρη.
3 φακελάκια baking powder.
1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως να μας περισσέψει λίγο).
400 γρ. φέτα.
100-150 γρ. γραβιέρα τριμμένη.
3 κ.γ αποξηραμένο θυμάρι.
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κατά προτίμηση).
Ένα αυγό χτυπημένο ελαφρά με λίγο νερό για το άλειμμα.
Σουσάμι για το πασπάλισμα.
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190-200 βαθμούς με αέρα.
2. Σε μία λεκανίτσα η ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα τέσσερα πρώτα υλικά και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και τα προσθέτουμε λίγο λίγο στη λεκάνη με το πρώτο μείγμα ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που ξεκολλάει εύκολα από τα χέρια μας.
4. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα η μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 με 30 λεπτά.
5. Σε ένα άλλο μπολ τρίβουμε με τα χέρια μας τη φέτα σε μικρά κομμάτια, ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε τη γραβιέρα, το θυμάρι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
6. προσθέτουμε το μείγμα τυριών στη ζύμη και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
7. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες σαν κεφτεδάκια και τις απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας μικρές αποστάσεις μεταξύ τους.
8. Αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και ψήνουμε στη μεσαία σκάλα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα έντονο χρυσό χρώμα.
*Μπορούμε να προσθέσουμε τα μυρωδικά που μας αρέσουν.
*Μπορούμε να αυξήσουμε ή να μειώσουμε την ποσότητα της φέτας ανάλογα με τα γούστα μας.
*Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ζαμπόν.
*Αντί για σουσάμι μπορούμε να βάλουμε παπαρουνόσπορο ή να τα αφήσουμε σκέτα!
Καλή επιτυχία!!!