Συνταγή για πικάντικο mongolian beef . Μία ασιατική συνταγή από την Ταϊλάνδη με μοσχαρίσια φιλετάκια με τζίντζερ και σάλτσα σόγιας.
- ελαιολαδο 2 κουταλάκια του γλυκού
- τζίντζερ 1 κομμάτι (3-4 εκατοστά) φρέσκο
- σκορδο 2 σκελίδες
- σάλτσα σόγιας 1/2 κούπα
- νερό 1/2 κούπα
- μελι 1/2 κούπα
- μπούκοβο 1 τσιμπιά
Υλικά
- Μοσχάρι 500 γραμμάρια κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- κορν φλαουρ 1/2 κούπα
Για το μοσχάρι
Κοκκινιστό μοσχάρι με δεμένη σάλτσα
Το mongolian beef τις περισσότερες φορές στη παραδοσιακή κουζίνα δεν είναι πικάντικο. Οπότε μπορείτε να το κάνετε και πιο απαλό, αν οι πικάντικες γεύσεις δεν είναι του γούστου σας. Σίγουρα όμως πρόκειται για μία ασιατική συνταγή από την Ταϊλάνδη που αρέσει πολύ σε όσους τους αρέσουν οι γεύσεις που ξεφεύγουν από τις ελληνικές. Δοκιμάστε το!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το mongolian beef:
Εκτέλεση
Αρχικά καθαρίζουμε το τζίντζερ εξωτερικά και το τρίβουμε στον τρίφτη. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τα 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο.
Μόλις κάψει σοτάρουμε το τζίντζερ μαζί με το σκόρδο για 1 λεπτό και προσέχουμε να μην μας αρπάξει το σκόρδο. Προσθέτουμε την σάλτσα σόγιας, το νερό, το μέλι και το μπούκοβο και δυναμώνουμε την φωτιά. Βράζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να πήξει λίγο και σβήνουμε την φωτιά. Αφήνουμε την σάλτσα στην άκρη.
Κόβουμε το μοσχαρίσιο κρέας σε μακρόστενες και λεπτές λωρίδες. Βάζουμε το κορν φλάουρ μέσα σε ένα σακουλάκι τροφίμων που κλείνει αεροστεγώς ή σε ένα τάπερ που κλείνει καλά και προσθέτουμε και το κρέας. Ανακινούμε καλά μέχρι να καλυφθεί όλο το κρέας με το κορν φλάουρ.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Κόβουμε σε φέτες τα φρέσκα κρεμμύδια, μέχρι και αρκετό από το πράσινο μέρος τους. Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο τηγάνι, στο οποίο έχουμε βάλει τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μοσχάρι και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας και κουνώντας μπρος πίσω το τηγάνι, δυνατά, μέχρι να αρχίζει να ροδίζει καλά.
Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και το βάζουμε σε ένα άλλο, καθαρό τηγάνι. Προσθέτουμε την σάλτσα και βράζουμε για 1 λεπτό ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια κρατώντας στην άκρη λίγα κρεμμυδάκια για το σερβίρισμα.
Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να μαραθούν τα κρεμμύδια και να πήξει η σάλτσα. Σερβίρουμε με τα φρέσκα κρεμμύδια που βάλαμε στην άκρη και σουσάμι.
Tips
Αντί για μέλι μπορούμε να βάλουμε καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας. Αντί για μπούκοβο μπορούμε να βάλουμε καυτερό πιπέρι ή να μην βάλουμε και καθόλου. Το σουσάμι και τα φρέσκα κρεμμύδια στο σερβίρισμα είναι προαιρετικά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tania OikMan
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια