Ένα υπέροχο μπισκοτογλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά για το τέλειο, δροσερό και αφράτο επιδόρπιο αλλά και για όλες τις περιστάσεις. Μια εύκολη συνταγή για ένα εξαιρετικά απλό γλύκισμα της στιγμής με μπισκότα, κεράσια και σαντιγί, που δεν απαιτεί ψήσιμο αλλά μόνο υπομονή μέχρι να παγώσει. Δοκιμάστε το!!!
Δείτε πιο κάτω την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα σε βίντεο
Υλικά συνταγής
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ σοκολάτας, 225 γρ. το κάθε πακέτο [*]
1 κονσέρβα με Γέμιση τάρτας κεράσι 430 γρ. [**]
3 μεγάλα φλ. τσαγιού σαντιγί
Εκτέλεση συνταγής
Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 20×20 εκ. και στρώνετε στη βάση του 2 στρώσεις μπισκότων, τη μια πάνω στην άλλη, φροντίζοντας να σπάσετε μερικά για να καλύψετε τυχόν κενά.
Από πάνω απλώνετε 1 φλ. τσαγιού σαντιγί, πάνω από τη σαντιγί ρίχνετε σε διάφορα σημεία 4-5 κ.σ. τη γέμιση κεράσι ή γλυκό κουταλιού κεράσι και το αναμιγνύετε με τη σαντιγί, με την ανάποδη ενός κουταλιού (βλέπε πιο κάτω το βίντεο).
Επαναλαμβάνετε άλλη μια φορά τις στρώσεις μπισκότου, το 1 φλ. σαντιγί, τη γέμιση κεράσι και το αναμιγνύετε με τη σαντιγί. Από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα το 3ο φλ. σαντιγί, θρυμματίζετε τα μπισκότα που σας περίσσεψαν και πασπαλίζετε όλη τη επιφάνεια του γλυκού σας.
Σκεπάζετε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 4-6 ώρες ή μέχρι να μαλακώσουν τα μπισκότα. Προαιρετικά διακοσμείτε το γλυκό σας με 9 κερασάκια μαρασκίνο, ένα σε κάθε κομμάτι. Το διατηρείτε στο ψυγείο για 5-6 ημέρες.
[*] Μπισκότα πτι μπερ σοκολάτας βρήκα της Αλλατίνη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα μπισκότα σοκολάτας επιλογής σας όπως, πτι μπερ με κάλυψη σοκολάτας Παπαδοπούλου ή άλλα επιλογής σας. Επίσης μπορείτε να βάλετε και cookies σοκολάτας.
[**] Κονσέρβα με Γέμιση τάρτας κεράσι των 430 γρ. βρήκα στον ΑΒ Βασιλόπουλο με τιμή 2,26 ευρώ. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλυκό κουταλιού κεράσι που τυχόν έχετε στο σπίτι σας.