Μωσαϊκό (κορμός σοκολάτας) γεμιστό με παγωτό βανίλια
Υλικά
·1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
·5 κουτ.σούπας κακάο
·250 γρ. βούτυρο (1 1/2 φλιτζ.)
·1⅓ πακέτο μπισκότα πτι μπερ χοντροσπασμένα
·2 κουτ.σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
·300 γρ. έτοιμο (ή σπιτικό) παγωτό βανίλια
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο σε ένα μπολ.Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο,προσέχοντας να μην καεί.Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μπολ με τη ζάχαρη και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και το κονιάκ.Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και το αδειάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Απλώνουμε το μείγμα καλά σε σχήμα παραλληλόγραμμου. Στη μέση, κατά μήκος, βάζουμε το παγωτό και το τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό.Το παγωτό θα πρέπει να είναι στο κέντρο του ρολού.Μπορούμε να προσθέσουμε μισό φλιτζ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη.
από τη φίλη της σελίδας μας elina gelina
Ειδήσεις σήμερα
- Πέθανε ο ψυχίατρος Δημήτριος Σούρας -Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα
- Ο Γιώργος Μανίκας σε σχέση με την πεθερά του Κωσταντίνου Αργυρού (φωτογραφίες)
- Aνακαλούνται ηλεκτρικές σκούπες – Κίνδυνος πυρκαγιάς
- Glamour Χριστουγεννιάτικα νύχια σε χρυσό για τα Χριστούγεννα 2024
- Ο Σταύρος Σβήγκος σε σχέση με την πρωταγωνίστρια από το Grand Hotel – Οι πρώτες φωτογραφίες