Μωσαϊκό (κορμός σοκολάτας) γεμιστό με παγωτό βανίλια
Υλικά
·1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
·5 κουτ.σούπας κακάο
·250 γρ. βούτυρο (1 1/2 φλιτζ.)
·1⅓ πακέτο μπισκότα πτι μπερ χοντροσπασμένα
·2 κουτ.σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
·300 γρ. έτοιμο (ή σπιτικό) παγωτό βανίλια
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο σε ένα μπολ.Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο,προσέχοντας να μην καεί.Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μπολ με τη ζάχαρη και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και το κονιάκ.Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και το αδειάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Απλώνουμε το μείγμα καλά σε σχήμα παραλληλόγραμμου. Στη μέση, κατά μήκος, βάζουμε το παγωτό και το τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό.Το παγωτό θα πρέπει να είναι στο κέντρο του ρολού.Μπορούμε να προσθέσουμε μισό φλιτζ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη.
από τη φίλη της σελίδας μας elina gelina
Ειδήσεις σήμερα
- Βασίλης Καλογήρου: «Τον κούρεψα μία ημέρα μετά την εξαφάνισή του»
- Η Γη της Ελιάς : Τι κρύβει ο Μιλτιάδης – Το σκοτεινό παρελθόν του
- Το μάθημα που θα δώσει ο Φεβρουάριος 2025 σε όλα τα ζώδια
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Grand Hotel : Το πρωί, πριν πεθάνει ο πατέρας σου η μητέρα σου με ανάγκασε να του δώσω αυτό- Ο Λεωνίδας λέει την αλήθεια στην Αλίκη