Συνταγή για φιλέτο Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές και τί άλλο να θέλει κανείς από την ζωή του; Μια φέτα αφράτο σπιτικό ψωμάκι για να κάνουμε τις βούτες μας και μια χωριάτικη με μπόλικη φέτα και είμαστε ευτυχισμένου!
- Μοσχάρι 1 κιλό χτένι
- κρεμμυδι 1
- κρασι 1 ποτηράκι του κρασιού
- ντοματα 3 αλεσμένες
- πελτές ντομάτας Μισό κουτάλι
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπαχάρι 1 κουταλάκι του γλυκού
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- ντοματίνια 3-4
- ζωμό Μέχρι να καλυφθεί το φαγητό με γεύση βοδινό
- ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού
Υλικά
Κοκκινιστό φιλέτο μοσχαράκι με κρασί και φρέσκια ντομάτα για το Κυριακάτικο τραπέζι. Κοντοζυγώνει το Κυριακάτικο τραπέζι και θέλουμε ένα μαμαδίστικο και πεντανόστιμο φαγητό που θα μας κάνει να γλείφουμε και τα δάχτυλά μας. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να φτιάξουμε Φιλέτο Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές
Είναι ένα πεντανόστιμο φαγητό που σίγουρα δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Θα φτιάξουμε το μοσχαράκι από χτένι με φρέσκιες ντομάτες, πελτέ ντομάτας, κρασί και διάφορα μπαχαρικά. Λιώνει στο στόμα και θα σας ξετρελάνει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Φιλέτο Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές
Αυτή η σάλτσα ήθελε το μακαρόνι της αλλά είπα να μη χαλάσω χατήρι καλή κ η πατατούλα με φετούλα εννοείται κ ένα δαχτυλάκι το γλύφεις
Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατατούλες σήμερα για μας καλή όρεξη σε όλη την Γκολφωπαρεα μας
Τα φιλιά μου από την όμορφη Ξάνθη
Εκτέλεση για το Φιλέτο Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές
Στην αρχή μισοβράζουμε το μοσχαράκι και στην συνέχεια το σουρώνουμε. Έπειτα βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ξεκινάμε να σοτάρουμε το μοσχαράκι μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σβήνουμε το φαγητό μας με το κρασί και περιμένουμε λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Δείτε ακόμα Φαγητό για την Κυριακή: Μοσχαράκι λεμονάτο λουκούμι
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ περνάμε τις ντομάτες από το μούλτι και προσθέτουμε τις αλεσμένες ντομάτες μαζί με τον πελτέ ντομάτας στην κατσαρόλα με το μοσχαράκι.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι, την κανέλα και τα ντοματίνια κομμένα στην μέση. Καλύπτουμε το φαγητό μας με τον ζεστό ζωμό βοδινού και σιγοβράζουμε το φαγητό μας μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του.
Tips για τό Φιλέτο Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές
Οι δοσολογίες στα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο διαφέρουν ανάλογα τα γούστα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Γιατί πρέπει να λέμε Χριστός Ετέχθη και όχι ένα σκέτο Χρόνια πολλά τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
- 26/12/2004- 20 Χρόνια από τον σεισμό 9,1 Ρίχτερ που προκάλεσε ένα από τα πιο φονικά τσουνάμι στην ιστορία της ανθρωπότητας (video)
- Η Γη της Ελιάς : Η τελευταία συνάντηση Κουράκου- Αριάδνης
- Grand Hotel : Ο Ρήγας σώζεται την τελευταία στιγμή από θαύμα
- Τα πιο αστεία Χριστουγεννιάτικα memes για το 2024