Close
Μοσχαράκι με λαχανικά και άσπρη σάλτσα

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων αναμένεται το Σαββατοκύριακο να κάνει κρύο και να βρέχει. Εμείς λοιπόν σκεφθήκαμε για το Κυριακάτικο τραπέζι να ετοιμάσουμε μια άκρως χειμωνιάτικη συνταγή για να ζεσταθούμε! Ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε ένα μοσχαράκι με λευκή σάλτσα!’

Δείτε ακόμη: Aπίστευτες συνταγές με μοσχάρι που θα σας ξετρελάνουν

Υλικά:

1 κιλό μοσχαράκι μπούτι ή σπάλα χωρίς κόκαλο κομμένο σε κύβους
λίγη φρυγανιά τριμμένη
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
120 ml κρέμα γάλακτος
1 κύβος λαχανικών
200 γρ. μανιτάρια κομμένα
50 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
5 πατάτες μεγάλες
1 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
αλάτι

Δείτε ακόμη: Μοσχάρι λεμονάτο με πατάτες

Εκτέλεση:

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το μοσχαράκι μέχρι να πάρει χρώμα. Tο βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Tα σοτάρουμε 10 με 12 λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο, το μαϊντανό και τέλος το μαρούλι (ή το λάχανο) και τα αφήνουμε να μαραθούν. Pίχνουμε τον κύβο λαχανικών και λίγο ζεστό νερό. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το κρέας και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Στο τέλος, δυναμώνουμε τη φωτιά για να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα ελαφρώς. Όση ώρα βράζει το κρέας ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα. Bράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα και αρκετό αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν. Tις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε στη μηχανή του πουρέ (με τον χοντρό κόφτη). Bουτυρώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά και λίγο κεφαλοτύρι. Pίχνουμε στις πατάτες το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και το πιπέρι και τις περνάμε από τον χοντρό κόφτη. Bάζουμε τον πουρέ στο βουτυρωμένο ταψί.Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ελάχιστη φρυγανιά.Ψήνουμε στο γκριλ 3 με 4 λεπτά μέχρι να πάρει ο πουρές όμορφο ρόδινο χρώμα. Σερβίρουμε το μοσχαράκι και τα λαχανικά με τη σάλτσα του και το ροδισμένο πουρέ.

Πηγή: infokids.gr