Μελωμένο μοσχαράκι κατσαρόλας με μία δεμένη σάλτσα λεμονιού συνοδευόμενο με τηγανιτές πατάτες.
Τι άλλο θέλουμε για να απολαύσουμε το Κυριακάτικο τραπέζι μας; Το μοσχαράκι είναι από τα πιο νόστιμα και τα πιο υγιεινά κρέατα και το συγκεκριμένο κομμάτι μοσχαριού είναι και ιδιαίτερα τρυφερό.
Αν λοιπόν ψάχνατε κάτι νόστιμο εύκολο και γρήγορο για την Κυριακή, που όλοι ξεκουράζονται και οι οικογένειες μαζεύονται και τρώνε όλοι μαζί, τότε αυτό το μοσχαράκι λεμονάτο κατσαρόλας με πατάτες τηγανητές πρέπει να το δοκιμάσετε. Αυτό το πεντανόστιμο μοσχαράκι είναι σαν το μοσχαράκι με πιπεριές και ελιές. Λουκούμι! Δείτε την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Στην αρχή βάζουμε πρώτα το μοσχαρίσιο κρέας σκέτο στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε. Μόλις φύγουνε όλα τα υγρά του το σβήνουμε με το ξύδι. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και το νερό και σκεπάζουμε το φαγητό. Στο τέλος αφού είναι έτοιμο και μείνει μόνο με λίγο νερό διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμονιού.
Δείτε ακόμα Λεμονάτο μοσχαράκι με πορτοκάλι
Προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Κουνάμε την κατσαρόλα και δεν την ανακατεύουμε. Αφού πήξει η σάλτσα σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ