Συνταγή για Φαγητό για την Κυριακή: Μοσχαράκι λεμονάτο λουκουμι. Μοσχάρι στην κατσαρόλα μελωμένο και λεμονάτο που λιώνει στο στόμα.
Για το Κυριακάτικο τραπέζι, για τον μπουφέ της Τσικνοπέμπτης, για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και γενικά για όποτε έχουμε όρεξη για λίγο ζουμερό κρέας αυτό το λεμονάτο μοσχαράκι είναι σκέτο λουκουμάκι θα απογειώσει το τραπέζι σας.
Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ένα μοσχαράκι λεμονάτο λουκούμι με χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, ουίσκι και μερικά ακόμη απλά υλικά. Ένα μοσχαράκι χωρίς πολλά υλικά αλλά με μεγάλη νοστιμιά και απόλυτα δεμένη σάλτσα. Θα ξετρελαθείτε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μοσχαράκι:
Εκτέλεση για το λεμονάτο μοσχαράκι
Στην αρχή σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια και αφού το σοτάρουμε καλά το σβήνουμε με το ουίσκι. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Δείτε ακόμα Μοσχαράκι με πιπεριές και ελιές
Σιγοβράζουμε και αφού είναι έτοιμο προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τον χυμό λεμονιού και τον χυμό πορτοκαλιού. Σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει με το λαδάκι του. Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες και σαλάτα.
Tips για Μοσχαράκι λεμονάτο λουκούμι
Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο καρότο. Μπορούμε αντί για ουίσκι να βάλουμε βότκα. Ο χρόνος μαγειρέματος είναι περίπου 2 ώρες.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά Σχολεία μέχρι και τα Χριστούγεννα – Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών
- Design Your Christmas Tree με DIY Στολίδια με τις Φωτογραφίες των Παιδιών
- Αστυνομικός της Βουλής : Μέλος σε σκοτεινή αίρεση ο 45χρονος
- Κώστας Δίγκας : Ο Πρωταγωνιστής της “Λάμψης” με τις φανατικές θαυμάστριες σήμερα στα 68 του παραμένει γοητευτικός
- Βήμα βήμα πως να φτιάξετε αλμυρό Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι