Μοσχαράκι Με Λαχανικά Και Αρωματική Σάλτσα(3 Μονάδες)
- Μοσχάρι 1 1/2 κιλό ποντίκι κομμένο σε μερίδες
- κρεμμυδι 10 για στιφάδο καθαρισμένα ολόκληρα
- σκορδο 4 σκελίδες ολόκληρες
- μανιταρια 10 φρέσκα ολόκληρα(οχι πλευρώτους) ή μια κονσέρβα
- ελαιολαδο 1/2 φλ. τσαγιού
- καρότο 10 μικρά καθαρισμένα
- κρασι 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
- μοσχοκάρυδο κατά προτίμηση
Υλικά
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το μοσχάρι γυρίζοντας το απ’όλες τις πλευρές περίπου 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει
Το βάζουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν
Προσθέτουμε τα καρότα ολόκληρα,το κρέας,τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο και σβήνουμε με το κρασί
Βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ,αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας.Κατα την διάρκεια αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μην έχει ζουμιά.