Συνταγή για τρυφερό μοσχαράκι με μελωμένη λευκή σάλτσα από τον Γιώργο Ζώλη για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας ή για το Κυριακάτικο τραπέζι, με ρύζι ή και με τηγανιτές πατάτες.
Σπυρωτό γιουβέτσι στο φούρνο με μοσχαράκι
Το μοσχαράκι είναι από τα καλύτερα κρέατα. Δεν έχει πολύ λίπος, είναι υγιεινό και νόστιμο και είναι ιδανικό και για παιδιά. Σήμερα λοιπόν ο Γιώργος Ζώλης μας δείχνει ένα μοσχαράκι σκέτο λουκούμι με λευκή σάλτσα λεμονιού για το μεσημεριανό μας ή και για το Κυριακάτικο τραπέζι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μοσχαράκι με μελωμένη λευκή σάλτσα:
Recipe ingredients
1500g of beef (scallop, spalomita, mouse
100g of olive oil
1 tsp sugar
4-5 large onions
2 cloves of garlic
Salt and pepper
1 tsp smoked paprika
1 liter of water approx
For the binding
1 tsp corn flour
1 glass of wine water cold
Juice of half a lemon
Boil for two hours
Serve with rice, potatoes and pasta
****If for any reason your beef after slicing it is tough you can continue cooking in the now thickened sauce ****
Εκτέλεση
Αρχικά παίρνουμε το μοσχάρι και το στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια προσθέτουμε ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και βάζουμε το μοσχάρι μέσα.
Ανάβουμε τη φωτιά και το θωρακίζουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές, για 5-7 λεπτά, χωρίς να το τρυπάμε για να μείνουν τα ζουμιά του μέσα. Θέλουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Αφού το μοσχάρι θωρακιστεί το βγάζουμε από την κατσαρόλα και βάζουμε τα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες.
Προσθέτουμε στα κρεμμύδια τη ζάχαρη για να καραμελώσουν και ανακατεύουμε. Επίσης βάζουμε το σκόρδο λιωμένο και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Ξανά βάζουμε το κρέας μέσα στη κατσαρόλα και προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα, πιπέρι και 1/2 λίτρο νερό και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για τουλάχιστον 2 ώρες.
Κοκκινιστό μοσχάρι με δεμένη σάλτσα
Όσο βράζει το κρέας ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα κι αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό. Προσθέτουμε μετά από 1 ώρα που θα έχει μαλακώσει ήδη το κρέας το αλάτι και ανακατεύουμε. Βράζουμε για ακόμη 1 ώρα (δηλαδή 2 ώρες όπως είπαμε και πιο πάνω.
Έπειτα αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και είτε πολτοποιούμε τα κρεμμύδια στο ζωμό που έβρασε το κρέας είτε τα περνάμε από κόσκινο. Αφού τελειώσουμε με τα κρεμμύδια ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και περιμένουμε να πάρει βράση.
Σε ένα μπολάκι θα βάλουμε το παγωμένο νερό, το νισεστέ και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα του νισεστέ στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μοσχάρι με πιπεριές και μπύρα στη κατσαρόλα
Αφού πήξει η σάλτσα αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και κόβουμε το μοσχάρι σε φέτες. Βάζουμε το κρέας και πάλι στη κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Tips
Αντί για νισεστέ μπορούμε να βάλουμε κορν φλάουρ.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr