Μοσχαράκι με πιπεριές και ελιές σκέτο λουκούμι. Ό,τι πρέπει για το Κυριακάτικο τραπέζι.
- Μοσχάρι 800 γρ.
- ντοματα Χυμό από 2 (768 γρ.)
- κρεμμυδι 1 μεγάλο
- πιπεριά 5 πράσινες
- κρασι 3/4 του φλυτζανιού κόκκινο ξηρό
- ελιές 8 μαύρες ανάλατες απύρηνες
- ελιές 8 πράσινες τσακιστές απύρηνες
- πάπρικα 2 κουτ. γ. γλυκιά
- αλατι Κατά βούληση άνθος
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- ελαιολαδο Λίγο
Για το τηγάνι
Το μοσχάρι είναι από τα πιο νόστιμα και τα πιο θρεπτικά κρέατα. Το μοσχάρι δεν έχει πολύ λίπος γι’ αυτό και το προτείνουν σε παιδιά πιο εύκολα από ότι το χοιρινό. Είναι ένα πολύ νόστιμο κρέας και το έχουμε δοκιμάσει σε πολλές συνταγές όπως το μοσχάρι με μελιτζάνες στην κατσαρόλα.
Σήμερα θα μαγειρέψουμε ένα νόστιμο μοσχαράκι με πιπεριές και ελιές Είναι ένα καλοκαιρινό φαγάκι που μπορούμε να το απολαύσουμε με ρύζι, ριζότο, πατάτες τηγανιτές ή και πατάτες φούρνου. Θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση
Με ένα ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές μας. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τις ντομάτες μαζί με την πάπρικα. Κόβουμε το κρεμμύδι. Στην συνέχεια πλένουμε και βγάζουμε τα σπόρια από τις πιπεριές. Έπειτα χοντροκόβουμε τις πιπεριές και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο κρέας.
Παίρνουμε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος με καπάκι και ζεσταίνουμε εκεί το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σε αυτό το σκεύος τηγανίζουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε το κρέας από το σκεύος και το διατηρούμε ζεστό.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τις πιπεριές και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε στην άκρη. Στο τηγάνι βάζουμε το τηγάνι και προσθέτουμε ελαιόλαδο αν χρειάζεται. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Δείτε ακόμα Κοκκινιστό μοσχάρι με φασολάκια στη κατσαρόλα
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε και πάλι το κρέας και το σοτάρουμε και πάλι δυναμώνοντας αυτή τη φορά την φωτιά. Σβήνουμε το φαγητό μας με κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας σταδιακά με μία κουτάλα. Περιμένουμε να πάρει βράση το φαγητό μας.
Σκεπάζουμε το σκεύος και μόλις ενεργοποιηθούν οι ατμοί. Σε 2 λεπτά ξαναχαμηλώνουμε την φωτιά στο 4 με μέγιστη θερμοκρασία το 9 και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι καθ’ όλη την διάρκεια για 50 λεπτά. Μόλις περάσει η ώρα προσθέτουμε τις πιπεριές που φυλάξαμε τις ελιές και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη.
Tips για το Μοσχαράκι με πιπεριές και ελιές
Γίνεται και στην χύτρα, στον ανάλογο χρόνο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Matula Giasirani
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα