Μοσχαράκι στιφάδο χωρίς σάλτσα που λιώνει στο στόμα. Είναι σκέτο γλύκισμα, χωρίς όμως να είναι βαρύ και να μας μπουχτίζει!
Το στιφάδο είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό που γίνεται με κουνέλι αλλά και με άλλα είδους κρέατα. Παρόλα αυτά εξαιτίας των κρεμμυδιών και της πολλής σάλτσας, είναι ένα βαρύ φαγητό κι ενώ ξέρουμε ότι θα το απολαύσουμε πολύ γνωρίζουμε επίσης, ότι μετά μπορεί και το στομάχι μας να διαμαρτυρηθεί.
Δείτε ακόμα Λαχταριστό στιφάδο με κεφτεδάκια
Σήμερα θα δοκιμάσουμε ένα μελωμένο μοσχαράκι στιφάδο, σκέτο γλύκισμα χωρίς όμως σάλτσες. Έτσι θα είναι πιο ελαφρύ με όλη την παραδοσιακή και αυθεντική γεύση αλλά και αρώματα. Είναι το τέλειο φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Μοσχαράκι στιφάδο χωρίς σάλτσες:
Εκτέλεση για το μοσχαράκι στιφάδο χωρίς σάλτσες
Αρχικά κόβουμε το μοσχαρίσιο κρέας σε μερίδες και το σοτάρουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε το φαγητό με το λευκό κρασί και περιμένουμε 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Δείτε ακόμα Αγριογούρουνο στιφάδο στην γάστρα
Αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια για στιφάδο, το φύλλο δάφνης, τους κόκκους μπαχάρι, το πιπέρι, την κανέλα, τα γαρίφαλα και τους κύβους βοδινού. Επίσης προσθέτουμε το ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το φαγητό.
Tips για το μοσχαράκι στιφάδο χωρίς σάλτσες
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανιτές, πιλάφι ή ό,τι μας αρέσει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Eudokia Drakouli
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr