Μοσχάρι λεμονάτο με φασολάκια, σκέτο λουκούμι για το Κυριακάτικο τραπέζι.
- Μοσχάρι 1 κιλό κιλότο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο 4 κ.σ.
- καρότο 2
- κρεμμυδι 2
- σκορδο 2 σκελίδες
- ρίγανη 1 κ.σ.
- κρασι 50 γρ. λευκό
- κύβος βοδινού 1
- νερό 1 λίτρο
- φασολακια 500 γρμ
- μαιντανος 2 κ.σ.
- άνηθος 2 κ.σ.
- δυοσμος 2 κ.σ.
- κρεμμυδι 2 φρέσκα
- λεμονι Χυμός από 2
- λεμονι Ξύσμα από 2
Υλικά
Το μοσχάρι είναι ένα πρώτης ποιότητας κρέας με λίγες θερμίδες, όχι πολύ λίπος και αρκετά θρεπτικό για τα παιδιά. Υπάρχουν πολλές συνταγές με μοσχάρι όπως το Μοσχάρι με μελιτζάνες στην κατσαρόλα. Ήρθε η στιγμή να σας παρουσιάσουμε ένα υπέροχο μοσχάρι λεμονάτο που θα μαγειρευτεί μαζί με φασολάκια.
Είναι ένα εξαιρετικό φαγητό χωρίς πολλές σάλτσες και λάδια που μπορούμε να το απολαύσουμε σε περιόδους δίαιτας αλλά κι αν θέλουμε να προσφέρουμε ένα υγιεινό γεύμα στα παιδιά μας. Τα φασολάκια άλλωστε μπορεί να έχουμε συνηθίσει να τα τρώμε κοκκινιστά αλλά είναι ένα εξαιρετικό λαχανικό που πάει με όλα. Δείτε παρακάτω:
Εκτέλεση
Στην αρχή τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Σε ένα μπολ βάζουμε το μοσχάρι κομμένο σε κομμάτι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αλειφθούν τα κομμάτια του μοσχαριού από το αλεύρι.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και βάζουμε το μοσχάρι. Σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Στην συνέχεια κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες, χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε κι αυτά στην κατσαρόλα με το μοσχάρι.
Έπειτα προσθέτουμε την ρίγανη και σβήνουμε το φαγητό μας με το κρασί. Βάζουμε τον κύβο βοδινού και το νερό. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας, χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο και βράζουμε το φαγητό για 1 ½ ώρα.
Δείτε ακόμα Κοκκινιστό μοσχάρι με φασολάκια στη κατσαρόλα
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα φασολάκια και χοντροκόβουμε τα φύλλα από τον μαϊντανό, τον άνηθο και τον δυόσμο. Επίσης χοντροκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια. Τα προσθέτουμε στο φαγητό. Επίσης προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το φαγητό μας και βράζουμε για ακόμη 10 λεπτά.
Tips για Μοσχάρι λεμονάτο με φασολάκια
Τα φασολάκια μπορούν να είναι είτε φρέσκα είτε κατεψυγμένα. Συνοδεύεται με ελληνική φέτα και ψωμί.
Η συνταγή είναι της αγαπημένης μας σελίδας Pipi’s House
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr