Συνταγή για Μελωμένο μοσχάρι στιφάδο για το Κυριακάτικο τραπέζι που θα σας κάνει να γλείψετε ακόμη και το πιάτο. Είναι το πιο ελαφρύ μαμαδίστικο μοσχάρι στιφάδο!
- Μοσχάρι Περίπου 1.800 γραμμάρια
- κρεμμυδι Καμιά 20αρια για στιφάδο
- ντοματα 2 τριμμένες
- δάφνη 2 φύλλα
- ελαιολαδο 2/3 φλιτζάνι
- κρασι 1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό
- ξύδι 1 σφηνάκι
- κανελά 1 ξύλο
- μπαχάρι 3-4 κόκκους
- πιπέρι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- δενδρολίβανο 1 κλαδάκι
- νερό 1 φλιτζάνι ζεστό
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
Υλικά
Το μοσχάρι είναι από τα πιο υγιεινά και καλής ποιότητας κρέατα. Σήμερα λοιπόν θα ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και θα το δοκιμάσουμε πιο μελωμένο από ποτέ. Θα φτιάξουμε μοσχάρι στιφάδο με κρεμμύδια και θα απογειώσουμε το Κυριακάτικο τραπέζι.
Είναι ένα φαγητό τέλειο για μικρούς και μεγάλους. Συνοδεύεται υπέροχα με τηγανιτές πατάτες ή ριζότο με λαχανικά και σίγουρα θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Δεν θα πούμε πολλά, γιατί από τις φωτογραφίες και μόνο καταλαβαίνετε πόσο κολασμένα νόστιμο είναι αυτό το φαγάκι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μοσχάρι στιφάδο:
Εκτέλεση για το μοσχάρι στιφάδο
Αρχικά παίρνουμε το κρέας και το κόβουμε σε κομμάτια. Μερικά από τα κομμάτια μας μπορεί να έχουν και κόκκαλο, δεν πειράζει. Βάζουμε την κατσαρόλα μας στο μάτι και το ανοίγουμε σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε το κρέας να καβουρδιστεί στην κατσαρόλα χωρίς λάδι. Θέλουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Δείτε ακόμα Λαχταριστό στιφάδο με κεφτεδάκια
Η φωτιά μας σε αυτήν την φάση έχει έρθει σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε έπειτα το κρεμμύδι, τις τριμμένες ντομάτες χωρίς ζουμιά και σπόρια, τα φύλλα δάφνης, το ελαιόλαδο, το κόκκινο κρασί, το ξύδι, το ξύλο κανέλας, τα μπαχάρια, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο την ζάχαρη και το δεντρολίβανο.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Διαλύουμε στο ζεστό νερό τον πελτέ ντομάτας και βάζουμε το μείγμα με τον πελτέ στην κατσαρόλα. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας, χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 1 ώρα περίπου. Μετά την 1 ώρα αλατίζουμε. Το μοσχάρι για να γίνει λουκούμι και τα κρεμμύδια να είναι ατόφια και καλοβρασμένα χρειάζεται συνολικά 1 1/2 ώρα βρασίματος.
Tips για το Μοσχάρι στιφάδο για το τραπέζι
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απαχο στήθος και τουρτουγκίτα, χτένι, κυλότο, ελιά. Τα περισσότερα κομμάτια του μοσχαριού κάνουν για κατσαρόλα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr