Η καλύτερη συνταγή για μοσχάρι στιφάδο της γιαγιάς .Αυτό το μελωμένο μοσχαράκι στιφάδο θα γίνει το αγαπημένο σας.
Υπέροχο μοσχάρι στιφάδο για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Η αλήθεια είναι ότι το στιφάδο είναι αγαπημένη συνταγή και φτιάχνεται με κουνέλι, χοιρινό και ό,τι άλλο κρέας μας αρέσει.
Μπορεί να σας αρέσει επίσης και το Αγριογούρουνο στιφάδο στην γάστρα
Στην σημερινή μας συνταγή θα το φτιάξουμε με μοσχαρίσιο κρέας και θα ξετρελάνουμε τους πάντες. Ένα υπέροχο φαγάκι για μικρούς και μεγάλους. Είναι εύκολη συνταγή και αξίζει να την δοκιμάσετε. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε το μοσχάρι στιφάδο της γιαγιάς, στην αρχή παίρνουμε το μοσχαρίσιο κρέας και το βράζουμε, ξαφρίζοντάς το. Κρατάμε το νερό που βράσαμε το μοσχάρι για αργότερα. Όταν μαλακώσει παίρνουμε μία φαρδιά κατσαρόλα. Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα ένα κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το σοτάρουμε μαζί με τα κρεμμύδια για στιφάδο.
Μόλις σοταριστούν καλά, προσθέτουμε την ζάχαρη, το μπαχάρι, την κανέλα, την δάφνη, τους κόκκους πιπεριού και το γαρίφαλο. Αφήνουμε να βγάλουν τα μπαχαρικά μας τα αρώματά τους και ρίχνουμε το κρέας για να σοταριστεί. Σβήνουμε το φαγητό μας με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε λίγο νερό
Στην συνέχεια περνάμε τις ντομάτες από μούλτι και μεταφέρουμε τον χυμό τους στην κατσαρόλα με το μοσχάρι. Προσθέτουμε επίσης το νερό που είχαμε βράσει το μοσχάρι, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει μόνο η σάλτσα και το ελαιόλαδο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr