Πεντανόστιμο μοσχαρίσιο συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια και πράσινη σαλάτα με λόλα.
- κρεμμυδι 4
- ελαιολαδο 3 κουταλιές της σούπας
- μελι 1 κουταλιά της σούπας
- μπαλσάμικο 2 κουταλιές της σούπας κρέμα
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μία λαχταριστή συνταγή που θα σας κάνει να θέλετε να την μαγειρέψετε αμέσως. Συκώτι μοσχαρίσιο, γαρνιρισμένο με ελαιόλαδο, αλάτι και θυμάρι και ψημένο στο σχαροτήγανο. Σκέτο λουκούμι μιλάμε.
Δείτε ακόμα Μαλακό τηγανιτό συκώτι από μοσχάρι
Αυτό το πεντανόστιμο και μαλακό συκώτι, θα το συνοδεύσουμε με καραμελωμένα κρεμμύδια, σκέτο γλύκισμα που έρχονται να ολοκληρώσουν την γεύση. Για το τέλος θα μοιραστούμε μαζί σας και μία απλή σαλάτα με λόλα, ρόδι, μπαλσάμικο και μερικά ακόμη υλικά. Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση για το συκώτι
Παίρνουμε το μοσχαρίσιο συκώτι και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Το πασπαλίζουμε με αλάτι και θυμάρι. Βάζουμε το σχαροτήγανο να κάψει και αφού κάψει, ψήνουμε το συκώτι στο σχαροτήγανο, για δύο λεπτά από την κάθε μεριά.
Εκτέλεση για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι στο οποίο έχουμε βάζει το ελαιόλαδο. Τα σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το μέλι και την κρέμα μπαλσάμικου και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.
Εκτέλεση για την σαλάτα
Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα την πράσινη λόλα (δηλαδή το μαρούλι) ψιλοκομμένη, το φινόκιο ψιλοκομμένο, τα βελανίδια Κρήτης, το ρόδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα ροδιού μπαλσάμικου.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Damala
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr