Μους σοκολάτας με πορτοκάλι και κουβερτούρα γάλακτος. Μία υπέροχη μους που θα σας κάνει να μην μπορείτε να σταματήσετε στο πρώτο μπολάκι. Μόνο 3 υλικά χρειάζονται για να φτιάξεις το πιο νόστιμο γλυκάκι. Δροσερό και ελαφρύ. Είμαστε σίγουροι ότι θα αρέσει σε όλη την οικογένεια!
- κρεμα γαλακτος 340 ml 35% λιπαρά
- κουβερτουρα 170 γραμμάρια γάλακτος
- πορτοκαλι Χυμό και ξύσμα από 1 μικρό
Υλικά
Είναι ένα μοναδικό κέρασμα για το παιδικό party ή για να εμπλουτίσουμε τον γιορτινό μας μπουφέ. Σίγουρα μπορείτε να το απολαύσετε και μόνοι σας και να καλύψετε με αυτόν τον τρόπο τις υπογλυκαιμίες σας! Είναι ένα πεντανόστιμο και δροσερό γλυκάκι που αξίζει να δοκιμάσετε. Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό, το ξύσμα και την κουβερτούρα γάλακτος σπασμένη. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Δείτε ακόμα Πάστα σοκολατίνα με μους πραλίνας και γκανάζ σοκολάτας βήμα βήμα
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το βάζουμε σε σκεύος κατάλληλο για ψυγείο. Αφήνουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα να παγώσει καλά. Όταν παγώσει, το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει σαν σαντιγί. Θέλουμε να σχηματίζονται κορυφές. Βάζουμε το μείγμα σε μπολάκια.
Σερβίρουμε αμέσως ή το διατηρούμε στο ψυγείο. Είναι καλύτερο να το αφήσουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο πριν το σερβίρουμε.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Eleni Petrakopoulou
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής; daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15