Close

Μουσακάς με τρεμουλιαστή μπεσαμέλ

Μουσακάς-με-μπεσαμέλ-και-κεφαλοτύρι-συνταγή-

Συνταγή για μουσακά σαν της γιαγιάς με τρεμουλιαστή αφράτη μπεσαμέλ με κορν φλάουρ και το μυστικό για να μην τραβάνε λάδι οι μελιτζάνες και οι πατάτες από το τηγάνι.

από την φίλη μας Μένια Στεφοπούλου.

 

Λαχταριστός Καλοκαιρινός μουσακάς

 

Ο μουσακάς είναι το…ελληνικό σουφλέ με μελιτζάνες, πατάτες, κιμά και μπεσαμέλ που κάνει ακόμη και τον πιο δύσκολο άνθρωπο στο φαγητό να ζητήσει δεύτερη μερίδα. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε έναν μαμαδίστικο και νόστιμο μουσακά, με την πιο αφράτη, τρεμουλιαστή μπεσαμέλ με κορν φλάουρ.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον μουσακά με τρεμουλιαστή μπεσαμέλ:

Μουσακάς-με-μπεσαμέλ-και-κεφαλοτύρι-συνταγή-

Εκτέλεση για τον μουσακά με τρεμουλιαστή μπεσαμέλ

Αρχικά κόβουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε τα λαχανικά μας σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε εκεί για 30 λεπτά περίπου. Έπειτα τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο ή κάποιο άλλο ελαφρύ λάδι, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βάζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά λάδια και ξεκινάμε να φτιάχνουμε τον κιμά. Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, ξεκινάμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι το οποίο το περάσαμε από το μούλτι και το  σκόρδο το οποίο το περάσαμε κι αυτό από το μούλτι.

Προσθέτουμε τον ανάμεικτο κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να γίνει από ροζ γκρι. Έπειτα ρίχνουμε το ξύδι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και την τριμμένη φρέσκια ντομάτα. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την ρίγανη και συμπληρώνουμε με το νερό.

 

Vegan μουσακάς με κιμά μανιταριών

 

Βράζουμε μέχρι να μείνει ο κιμάς με το λαδάκι του και να δέσει η σάλτσα. Για την μπεσαμέλ, βάζουμε σε μία κατσαρόλα το φρέσκο γάλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, τον κύβο κότας, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και μόλις ζεσταθεί το μείγμα, λιώνουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα με το γάλα, το μείγμα με το κορν φλάουρ.

Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Μόλις πήξει, αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το τριμμένο κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και ξεκινάμε να στήνουμε τον μουσακά.

 

Light Μουσακάς

 

Σε ένα ταψί στρώνουμε πατάτες, μελιτζάνες και το κεφαλοτύρι. Από πάνω βάζουμε τον κιμά και από πάνω πασπαλίζουμε με ακόμη λίγο κεφαλοτύρι. Στρώνουμε τις υπόλοιπες πατάτες και μελιτζάνες και τελειώνουμε το φαγητό με την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

Μουσακάς-με-μπεσαμέλ-και-κεφαλοτύρι-συνταγή-

Την συνταγή την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr