Συνταγή για μουσακά σαν της γιαγιάς με τρεμουλιαστή αφράτη μπεσαμέλ με κορν φλάουρ και το μυστικό για να μην τραβάνε λάδι οι μελιτζάνες και οι πατάτες από το τηγάνι.
από την φίλη μας Μένια Στεφοπούλου.
- μελιτζάνα 3-4
- πατατες 3-4
- νερό 2-3 λίτρα
- αλατι 1-2 πρέζες
- κεφαλοτύρι 200 γραμμάρια περίπου τριμμένο
Υλικά
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- κρεμμυδι 1 ξερό
- σκορδο 1 σκελίδα
- κιμάς ανάμεικτος 700 γραμμάρια
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- σάλτσα ντομάτας 100 ml
- ντοματα 1 φρέσκια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μαιντανος 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- ρίγανη 1-2 τσιμπιές
- νερό 1 ποτήρι
Για τον κιμά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- αυγα 2
- κύβος κότας 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας
- βουτυρο 1 κύβος
- κεφαλοτύρι 1 χούφτα τριμμένο
Για την μπεσαμέλ
Λαχταριστός Καλοκαιρινός μουσακάς
Ο μουσακάς είναι το…ελληνικό σουφλέ με μελιτζάνες, πατάτες, κιμά και μπεσαμέλ που κάνει ακόμη και τον πιο δύσκολο άνθρωπο στο φαγητό να ζητήσει δεύτερη μερίδα. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε έναν μαμαδίστικο και νόστιμο μουσακά, με την πιο αφράτη, τρεμουλιαστή μπεσαμέλ με κορν φλάουρ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον μουσακά με τρεμουλιαστή μπεσαμέλ:
Εκτέλεση για τον μουσακά με τρεμουλιαστή μπεσαμέλ
Αρχικά κόβουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε τα λαχανικά μας σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε εκεί για 30 λεπτά περίπου. Έπειτα τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο ή κάποιο άλλο ελαφρύ λάδι, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βάζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά λάδια και ξεκινάμε να φτιάχνουμε τον κιμά. Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, ξεκινάμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι το οποίο το περάσαμε από το μούλτι και το σκόρδο το οποίο το περάσαμε κι αυτό από το μούλτι.
Προσθέτουμε τον ανάμεικτο κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να γίνει από ροζ γκρι. Έπειτα ρίχνουμε το ξύδι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και την τριμμένη φρέσκια ντομάτα. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την ρίγανη και συμπληρώνουμε με το νερό.
Vegan μουσακάς με κιμά μανιταριών
Βράζουμε μέχρι να μείνει ο κιμάς με το λαδάκι του και να δέσει η σάλτσα. Για την μπεσαμέλ, βάζουμε σε μία κατσαρόλα το φρέσκο γάλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, τον κύβο κότας, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και μόλις ζεσταθεί το μείγμα, λιώνουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα με το γάλα, το μείγμα με το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Μόλις πήξει, αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το τριμμένο κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και ξεκινάμε να στήνουμε τον μουσακά.
Light Μουσακάς
Σε ένα ταψί στρώνουμε πατάτες, μελιτζάνες και το κεφαλοτύρι. Από πάνω βάζουμε τον κιμά και από πάνω πασπαλίζουμε με ακόμη λίγο κεφαλοτύρι. Στρώνουμε τις υπόλοιπες πατάτες και μελιτζάνες και τελειώνουμε το φαγητό με την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
Την συνταγή την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια