Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες και τις ξεπικρίζουμε σε αλατόνερο περίπου 1 ώρα.
Κόβουμε σε φέτες και τις πατάτες.
Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αραδιάζουμε τις πατάτες λαδωμένες και απο τις 2 πλευρές.
Ψήνουμε στον αέρα στους 190 βαθμους μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να πάρουν λίγο χρώμα.
Κάνουμε το ίδιο και με τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις σουρώσουμε και τις στιψουμε ελαφρα με τα χέρια μας για να φύγουν τα περίσσια νερά.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε κατσαρόλα με λίγο νεράκι ζεματάμε τον κιμά, προσθέτουμε κρεμμύδι ψιλοκομμένο, καρότο ή κολοκύθι τριμμένα, σκορδο, αλατοπίπερο, μαιντανό και πολλα μπαχαρικα.Ρίχνουμε και χυμό ντομάτας και νεράκι ισα να σκεπαστεί ο κιμας. Αφήνουμε να βρασει.Θέλουμε στο τέλος ο κιμας μας να έχει λίγο παραπάνω ζουμί για να φτιάξουμε τον πουρέ μας.
Για τον πουρε χρειαζόμαστε: νιφαδες πατάτας (πουρε σε φακελλακι), νερο βραστό, λιγο απο το ζουμι του κιμα,ελαιολαδο, αλατι πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
Η ποσότητα που θα φτιάξουμε εξαρτάται απο το ταψί μας. Θέλουμε να έχουμε ένα σφιχτό πουρέ αλλά να απλώνεται εύκολα.
Μπορούμε να φτιάξουμε την επικάλυψη του μουσακά και με σπιτικό πουρέ.
Σ ενα πυρέξ λαδωμένο, στρώνουμε πατάτες, ραντίζουμε με λίγο ζουμάκι απο τον κιμά. συνεχίζουμε με τις μελιτζάνες, κατόπιν απλώνουμε τον κιμά χωρίς πολλά ζουμιά, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε βάζοντας πάλι πατάτες και μελιτζάνες απο πάνω.
Τέλος, καλύπτουμε με τον πουρέ πατάτας και ρίχνουμε λίγο λαδάκι απο πάνω.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια