Συνταγή για μαλακά Μουστοκούλουρα με κακάο για το ταπεράκι του σχολείου και τη νηστεία των Χριστουγέννων. Μια φανταστική συνταγή για μουστοκούλουρα που θα σας ενθουσιάσει. Ιδανική ιδέα για αυτούς που δεν τρώνε γαλακτοκομικά και αυγά.
- ελαιολαδο 1 φλυτζάνι
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 φλυτζάνι
- πετιμέζι 1 φλυτζάνι
- κονιάκ 1/2 σφηνάκι
- ζαχαρη 1/2 φλυτζάνι
- σοδα 1 κ.γ
- μπέικιν πάουντερ 1 κ.σ
- κακαο 3 κ.σ γεμάτες
- μοσχοκάρυδο 1/3 κ.γ
- κανελογαρύφαλλα 1/4 κ.γ
- αλατι 1 πρεζα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
- σουσαμι Κατά βούληση
Υλικά
Δείτε παρακάτω την συνταγή για μουστοκούλουρα με κακάο για το ταπεράκι του σχολείου:
Υλικά
1 φλ λάδι ελαφρύ
1 φλ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 φλ πετιμέζι
1/2 σφηνάκι κονιάκ
1/2 φλ ζαχαρη
1 κ.γ σόδα
1 κ.σ μπεικιν παουντερ
3 κ.σ γεμάτες κακάο
2 κ.γ κανέλα
1/3 κ.γ μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γ γαρύφαλλο
μια πρέζα αλάτι
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ περίπου ίσως και λίιιγο παραπάνω
Σουσάμι για πασπαλισμα
Δείτε επίσης : Συνταγή για σχολείο: Τραγανά κουλούρια Θεσσαλονίκης
Δείτε ακόμη 20 πετυχημένες συνταγές για μελομακάρονα
Εκτέλεση για τα Μουστοκούλουρα με κακάο
Σε μία λεκανιτσα ανακατεύω καλά το λάδι το χυμό πορτοκαλιού( κρατάω λίγο να διαλύσω τη σόδα) τη ζάχαρη ,το πετιμέζι,το κονιάκ, το αλάτι και τα μυρωδικά μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να ομογενοποιηθούν τα υγρά υλικά.
Διαλύω τη σόδα στο χυμό που κράτησα και το πρόσθετω στα υγρά.
Κοσκινίζω το κακάο και το αλεύρι( όχι όλο εξαρχής κρατάω λίγο) προσθέτω σταδιακά και ζυμωνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαρακι το οποίο θα είναι ελαφρώς κολλώδες.
Το αφήνω να ξεκουραστεί 10 λεπτά και πλάθω κουλουράκια.
Πασπαλιζω με σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς στο αεροθερμο για 15-20 λεπτά .
Καλή επιτυχία!!!!
Δείτε ακόμη Μενού εβδομάδας από 21/11/2022 ως 27/11/2022
Η φωτογραφία είναι της Φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου
Και η συνταγή της αγαπημένης Tzella Antonopoulou