ΥΛΙΚΑ
1 φλ.τσαγιου μούστο
1 φλ.τσαγιου ελαιολαδο
1 φλ.τσαγιου φυσικο χυμο πορτοκαλι
4-5 φλ.τσαγιου αλευρι για ολες της χρησεις
1/2 φλ.τσαγιου ζαχαρη
2 κ.σουπας κακαο σκονη
2 κ.σουπας κονιακ
1 1/2 κ.γλυκου σοδα
2 κ.γλυκου κανελα τριμμενη
1/4 κ.γλυκου γαρυφαλο τριμμενο
1 κ.γλυκού μπέικιν
1/4 κ.γλυκου μοσχοκαρυδο Σουσαμι(προαιρετικα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανη ριχνουμε τον χυμο πορτοκαλιου, το μουστο, το λαδι, τη ζαχαρη, ανακατευουμε να διαλυθει η ζαχαρη και στην συνεχεια ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα εκτος απο το αλευρι, ανακατευουμε να ενωθουν καλα τα υλικα, και τελος ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι μεχρι να εχουμε μια μαλακη ζυμη που να κολλαει στο χερι.Την αφηνουμε 10-15 λεπτα να ξεκουραστει.
Κατοπιν παιρνουμε λιγη ζυμη στο χερι μας οσο ενα καρυδι,την βαζουμε στον παγκο εργασιας την κανουμε ενα μετριο μπαστουνι, πλαθουμε ενα σαλιγκαρο και τα τοποθετουμε σε λαμαρινα στρωμενη με λαδοχαρτο,και τα πασπαλιζουμε με σουσαμι.
Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους στον αερα για 15-20 λεπτα(βεβαια αναλογα τον φουρνο μας)εμενα στα 15 λεπτα ηταν ετοιμα. Αφου ψηθουν τα βαζουμε σε σχαρα να κρυωσουν και μετα τα φυλαμε σε ταπερ καλα κλεισμενα.
Giota Konsta