ΥΛΙΚΑ
1 κούπα του νες καφέ μούστο
1 κούπα του νες καφέ λάδι ελαφρύ
3 κουταλιές σούπας γεμάτες νέα φυτίνη
1 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις…εμένα μου πήρε 800 γρ.
- μούστος 1 κούπα του νες καφέ
- ελαιολαδο 1 κούπα του νες καφέ ελαφρύ
- βουτυρο 3 κουταλιές σούπας γεμάτες φυτίνη
- ζαχαρη 1 κούπα
- κανελά 2 κουταλιές του γλυκού
- γαρίφαλο 1 κουταλιά του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλιές του γλυκού
- σοδα 2 κουταλιές του γλυκού μαγειρική
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
Υλικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε το λάδι το βούτυρο και την ζάχαρη όλα μαζί για 5 λεπτά.
Ανακατέψτε όλα τα στερεά σε ένα μπολ και ρίχνετε σιγά-σιγά μέσα στα υγρά.
Θέλουμε την ζύμη μαλακιά και να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, πλάστε μικρά κουλουράκια, βάλτε τα πάνω σε λαδόκολλα και ψήστε για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Αποθηκεύστε σε μεταλλικό κουτί..
Αν θέλετε να βάλετε πετιμέζι αντί για μούστο η αναλογία είναι 1 1/2 κούπα πετιμέζι αλλά θα αφαιρέσετε την ζάχαρη από την συνταγή.
Gogo Samiou -οι χρυσοχερες-ηδες