Το μουστοκούλουρο αποτελεί ένα γευστικό και εξαιρετικά θρεπτικό σνακ του χειμώνα. Μπορεί εύκολα και ευχάριστα να καταναλωθεί για πρωϊνό μαζί με ένα ποτήρι γάλα 1,5% λιπαρά ή χυμό ή ως ενδιάμεσο σνάκ μαζί με ένα φρούτο ή ένα ζεστό ρόφημα, όπως κακάο ή καφέ. Αποτελεί εξαιρετικό σνακ για τα παιδιά στο σχολείο.
Μουστοκούλουρα
Υλικά
• 250ml μούστο
• 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
• 250ml ηλιέλαιο
• 1/2 κουταλάκι κοφτό γαρύφαλλο τριμμένο
• 1/2 κουταλάκι κανέλα
• 2 κουταλάκια σόδα
• 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
• αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
1. Ρίχνουμε το λάδι και τη ζάχαρη σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μούστο, βάζουμε τη σόδα στο ποτηράκι με το κονιάκ και τα ρίχνουμε στη λεκάνη. Προσθέτουμε το γαρύφαλλο και την κανέλα και ρίχνουμε αλεύρι όσο πάρει ζυμώνοντας για να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στη λεκάνη.
3. Σχηματίζουμε τα μουστοκούλουρα όπως επιθυμούμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Για περισσότερες συνταγές πατήστε εδώ
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές