Σας έχουμε μία τέλεια συνταγή και για την 25η Μαρτίου και για μετά την 25η Μαρτίου αν μας περίσσεψε μπακαλιάρος. Μπακαλιαροκροκέτες για την 25η Μαρτίου πεντανόστιμες.
- μπακαλιάρος 500 γραμμάρια ξαλμυρισμένο (4 φιλέτα περίπου)
- κρεμμυδι 1 ξερό
- σκορδο 1 σκελίδα
- κρεμμυδι 2-3 φρέσκα
- άνηθος 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
- μαιντανος 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
- δυοσμος 1 χούφτα ψιλοκομμένος φρέσκος
- αυγα 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- μπυρα 1 μικρό κουτάκι
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 250-300 γραμμάρια
Για το κουρκούτι
Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και το έθιμο στην Ελλάδα θέλει να απολαμβάνουμε μπακαλιάρο σκορδαλιά. Σήμερα λοιπόν είπαμε να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και να σας δείξουμε έναν επιπλέον τρόπο να διαχειριστείτε τον μπακαλιάρο σας.
Δείτε ακόμα Μπακαλιάρος τηγανητός με αλεύρι
Φτιάχνουμε μπακαλιαροκροκέτες και τις απολαμβάνουμε σαν ορεκτικό στο γιορτινό μας τραπέζι. Επίσης αυτές οι μπακαλιαροκροκέτες είναι μία μοναδική ευκαιρία να μην πάει χαμένος ο μπακαλιάρος που μπορεί να περισσέψει από την 25η Μαρτί0υ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις μπακαλιαροκροκέτες για την 25η Μαρτίου
Εκτέλεση για τις για τις μπακαλιαροκροκέτες για την 25η Μαρτίου
Αρχικά ξεκινάμε να μαδάμε τον βρασμένο και ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο μας σε ψιλές ίνες και τις προσθέτουμε σε ένα βαθύ μπολ. Αφαιρούμε την πέτσα του. Ετοιμάζουμε τον χυλό ανακατεύοντας την μπύρα και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, σιγά σιγά και πολύ καλά μέχρι να διαλυθούν οι σβόλοι.
Προσθέτουμε στον χυλό το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τον φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο, το αυγό και στο τέλος τον μπακαλιάρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Δείτε ακόμα Μπακαλιάρος Σκορδαλιά: Επαγγελματική Συνταγή και μυστικά
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά σκεπασμένο. Στην συνέχεια με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Μόλις οι μπακαλιαροκροκέτες πάρουν χρώμα αφαιρούμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα λάδια.
Tips για τις για τις μπακαλιαροκροκέτες για την 25η Μαρτίου
Αντί για μπύρα μπορούμε να βάλουμε σόδα σε αναψυκτικό. Αλάτι και πιπέρι μπορεί να μην χρειαστεί.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Aggeliki Antonopoulou
Δείτε με ένα κλικ εδώ τις καλύτερες συνταγές για κουρκούτι, μπακαλιάρο και σκορδαλιά
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr