Μπακαλιάρος Σκορδαλιά: Επαγγελματική Συνταγή και μυστικά. Παραδοσιακή και επαγγελματική συνταγή για μπακαλιάρο σκορδαλιά από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη.
- πατατες 800 γραμμάρια χωρίς φλούδα
- σκορδο 2 σκελίδες
- ελαιολαδο 120 γραμμάρια έξτρα παρθένο
- λεμονι Χυμός από 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 260 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας
- ζαχαρη 1/4 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1/2 κουταλιά της σούπας
- ουζο 10 γραμμάρια
- μπυρα 410 γραμμάρια κρύα
Για το κουρκούτι
- ηλιέλαιο Αρκετό
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αρκετό
Για το τηγάνισμα του μπακαλιάρου
Σίγουρα κάθε χρόνο την 25η Μαρτίου απολαμβάνουμε ένα πιάτο με μπακαλιάρο σκορδαλιά. Όμως πόσοι από εμάς έχουμε απολαύσει μπακαλιάρο σκορδαλιά με τον ίδιο τρόπο που τα φτιάχνουν στα καλά ουζερί και στις καλές ψαροταβέρνες;
Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης αποφάσισε να μας δείξει μία επαγγελματική και πανεύκολη συνταγή για τραγανό τηγανητό μπακαλιάρο σκορδαλιά με πεντανόστιμο και πανεύκολο κουρκούτι και μία πανεύκολη σκορδαλιά με πατάτες. Ένα πιάτο με αυθεντική γεύση που μυρίζει θάλασσα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για : Μπακαλιάρο Σκορδαλιά: Επαγγελματική Συνταγή και μυστικά
Μπακαλιάρος σκορδαλιά. Η παραδοσιακή και αυθεντική συνταγή για έναν μπακαλιάρο με τραγανό κουρκούτι που θα απολαύσει όλη η οικογένεια!
Πως θα ξαρμυρίσουμε τον μπακαλιάρο
Αφαιρούμε την πέτσα από τον μπακαλιάρο έτσι ώστε να ξαρμυρίσει πιο γρήγορα. Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μικρά κομμάτια έτσι ώστε να τηγανιστεί πιο γρήγορα και καλύτερα. Βάζουμε τα κομμάτια σε ένα μπολ με κρύο νερό ώστε να καλύπτονται και τα αφήνουμε για 2 μέρες. Αλλάζουμε το νερό πρωί, μεσημέρι, βράδυ.
Δείτε ακόμα Μπακαλιάρος σκορδαλιά της Βέφας Αλεξιάδου
Στο τέλος της δεύτερης μέρας βάζουμε τα κομμάτια σε ένα σουρωτήρι, μέσα σε ένα μπολ και τοποθετούμε τον μπακαλιάρο στο ψυγείο. Την μέρα που θέλουμε να τα μαγειρέψουμε τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Εκτέλεση για την σκορδαλιά
Αρχικά ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Αφού μαλακώσουν οι πατάτες τις σουρώνουμε και τις διαλύουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Στο μούλτι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και τις σκελίδες σκόρδου. Αλέθουμε το μείγμα μας και προσθέτουμε το μείγμα με το σκόρδο στις βρασμένες πατάτες. Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει σκορδαλιά.
Εκτέλεση για το κουρκούτι
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, την ζάχαρη, το αλάτι, το ούζο και την μπύρα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει ένας χυλός. Αφήνουμε το κουρκούτι μας στην άκρη.
Εκτέλεση για τον μπακαλιάρο
Παίρνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και από τις δύο μεριές. Έπειτα αλευρώνουμε το κάθε κομμάτι και στην συνέχεια το βουτάμε μέσα στο κουρκούτι. Γεμίζουμε ένα βαθύ κατσαρόλι με ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=Cv6DaRt-HLo
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή