Συνταγή για μπακαλιάρο με τραγανό κουρκούτι μπύρας και σάλτσα λεμονιού, συνοδευόμενος με παραδοσιακή σκορδαλιά με πατάτα για την 25η Μαρτίου. Με απλή εκτέλεση και όλα τα μυστικά για το τέλειο κουρκούτι.
- μπακαλιάρος 1 κιλό
Υλικά
- ελαιολαδο 1 ποτήρι του κρασιού
- λεμονι 1 ποτήρι του κρασιού χυμός
- πιπέρι Κατά βούληση
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα
- μπυρα 1 κούπα
Για το κουρκούτι
- πατατες 4
- σκορδο 5 σκελίδες
- ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού
- αλατι Κατά βούληση
- ξύδι 1-2 κουταλιές της σούπας
Για τη σκορδαλιά
- νερό 3/4 φλιτζανιού
- λεμονι 2 κουταλιές της σούπας χυμός
- μαιντανος 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- κορν φλαουρ 2 κουταλάκια του γλυκού
Για τη σάλτσα λεμονιού
Μπακαλιάρος με πατάτες στη λαδόκολλα
Η 25η Μαρτίου έρχεται και σήμερα θα δούμε μαζί τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο σκορδαλιά. Με τραγανό κουρκούτι και λαχταριστή σάλτσα λεμονιού που απογειώνει την γεύση και σίγουρα θα γίνει ο αγαπημένος σας. Για τον πιο ζουμερό μπακαλιάρο που έχετε δοκιμάσει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον μπακαλιάρο σκορδαλιά με σάλτσα λεμονιού:
Εκτέλεση για τον μπακαλιάρο σκορδαλιά με σάλτσα λεμονιού
Αρχικά παίρνουμε το φιλέτο του μπακαλιάρου και το πλένουμε πολύ καλά, για να φύγει όλο το αλάτι. Αφού πλύνουμε πολύ καλά τον μπακαλιάρο από το αλάτι και τον ξαρμυρίσουμε, το σουρώνουμε και βγάζουμε προσεκτικά την πέτσα από το φιλέτο του ψαριού.
Στην συνέχεια παίρνουμε το φιλέτο του μπακαλιάρου και το κόβουμε σε μικρές μπουκίτσες, στην πρώτη εκδοχή. Στην δεύτερη εκδοχή, κόβουμε τον μπακαλιάρο σε τετράγωνα μικρά κομμάτια. Στην τρίτη εκδοχή, κόβουμε τον μπακαλιάρο με ένα ψαλίδι, σε λεπτές λωρίδες.
25η Μαρτίου: Μπακαλιάρος στον φούρνο σαν τηγανητός
Αφού κόψουμε τον μπακαλιάρο τον βάζουμε και πάλι σε ένα μπολ με νερό για να τον ξαρμυρίσουμε καλά. Τον αφήνουμε να σταθεί και αλλάζουμε το νερό του δύο με τρεις φορές. Τον ξαρμυρίζουμε τόσο ώστε να μας αρέσει. Να μην είναι ούτε πολύ αλμυρός, ούτε ανάλατος.
Εκτέλεση για το κουρκούτι στον μπακαλιάρο σκορδαλιά με σάλτσα λεμονιού
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το πιπέρι και ξεκινάμε να βάζουμε λίγη λίγη την μπύρα ανακατεύοντας παράλληλα. Αφού έχουμε έναν πηκτό χυλό, προσθέτουμε το κουρκούτι στο μείγμα με το φρέσκο κρεμμύδι και τον μπακαλιάρο σε λωρίδες. Ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά μας.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ένα κουτάλι. Χρησιμοποιώντας το κουτάλι, βάζουμε τα πιτάκια μας στο αντικολλητικό τηγάνι αφού έχουμε αφήσει πρώτα το λάδι να κάψει. Τα τηγανίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Εκτέλεση για τη σκορδαλιά στον μπακαλιάρο σκορδαλιά με σάλτσα λεμονιού
Αρχικά βράζουμε τις πατάτες και αφού είναι ακόμα ζεστές τις λιώνουμε με το πιρούνι. Ρίχνουμε το σκόρδο, που το έχουμε λιώσει στο γουδί με 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε επίσης το αλάτι και το ξύδι. Στο τέλος βάζουμε και το ελαιόλαδο σιγά σιγά, ανακατεύοντας παράλληλα και δοκιμάζουμε. Συμπληρώνουμε τα υλικά μας, μέχρι να φτάσει στις γεύσεις μας.
Εκτέλεση για τη σάλτσα λεμονιού στον μπακαλιάρο σκορδαλιά με σάλτσα λεμονιού
Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό, το χυμό και το μαϊντανό και τα βράζουμε. Προσθέτουμε το κορνφλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και να χυλώσει η σάλτσα.
Η φωτογραφία είναι του φίλου μας Pavlos Emmanouhlidhs
και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr