Υπέροχα μπακλαβαδάκια με μήλο και σιροπιαστά και μέσα στην γλύκα.
- φυλλο κρουστας 12 (500 γρ)
Υλικά
- μηλα 6 (1500 γρ)
- καστανή ζάχαρη 100 γρ
- βανίλια 2
- νερό 100 γρ
- κορν φλαουρ 1 κτσ
Για την γέμιση
- καρυδια 120 γρ
- καστανή ζάχαρη 1 κτσ
- κανελά 1/2 κτγ
Για το πασπάλισμα
Αν δοκιμάσετε τα σημερινά μας μπακλαβαδάκια με μήλο σίγουρα δε θα θέλετε να δοκιμάσετε άλλον μπακλαβά. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μας ενθουσίασε και πάλι με την συνταγή του. Μπακλαβαδάκια γεμιστά με μήλο. Σιροπιαστά, μελωμένα με τραγανό φύλλο κρούστας.
Είναι υπέροχα για κέρασμα αλλά και για όταν θέλουμε κάτι γλυκό ενώ θα μπορούσαμε να τα δούμε και σε έναν χριστουγεννιάτικο μπουφέ αφού ως γνωστόν τα σιροπιαστά τα Χριστούγεννα γίνονται ανάρπαστα. Τα πιο μελωμένα μπακλαβαδάκια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για μπακλαβαδάκια με μήλο:
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα 6 μήλα και τα περνάμε από τον ρεντέ. Τα βάζουμε μέσα σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι 20 εκ. πάνω σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη και τα μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους για 5-8 λεπτά.
Σε ένα μπολάκι με 100 γρ νερό διαλύουμε 1 κτσ κορν φλάουρ και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. Ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά το βάζουμε μέσα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ με τριμμένο καρύδι προσθέτουμε την ζάχαρη και την κανέλα σε σκόνη. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Μέσα σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε σε ένα μπολάκι μαζί με το ηλιέλαιο(με αυτό το μείγμα θα ραντίσουμε τα φύλλα)
Δείτε ακόμα Τραγανός μπακλαβάς με γέμιση σαν cheesecake
Ανοίγουμε μια συσκευασία με 12 φύλλα κρούστας. Παίρνουμε το πρώτο φύλλο και αφού το ραντίσουμε προσθέτουμε ομοιόμορφα τριμμένο καρύδι σε όλη την επιφάνεια. Βάζουμε το δεύτερο φύλλο το ραντίζουμε και αυτό και συμπληρώνουμε το τριμμένο καρύδι.
Παίρνουμε το τρίτο φύλλο και βάζουμε στην άκρη αφήνοντας 2 δάχτυλα από κάθε γωνία την γέμιση μήλου. Κλείνουμε τις άκρες και ρολάρουμε το φύλλο μέχρι να έχουμε 1 μπαστούνι. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας.
Χρησιμοποιούμε 3 κάθε φορά και στο σύνολο θα έχουμε 4 μπαστούνια.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα κόβουμε σε κομμάτια. Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο ένα ένα τα μηλοπιτάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά στους 180 c.
Δείτε ακόμα Παραδοσιακός μπακλαβάς από την Μικρά Ασία- Συνταγή με όλα τα μυστικά της
Τα μελωμένα μηλοπιτάκια με πολύ κράτσσσ είναι έτοιμα να τα απολαύσετε και είμαι σίγουρος πως δεν θα ξαναμαγειρέψετε αλλιώς τα μήλα με αυτήν την συνταγή!!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή