ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 πακέτο φύλλο κρούστας Βηρυτού,
250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο αγελαδινό,
500 γραμμάρια ψιλοκομμένο καρύδι,
μισού κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
και σιρόπι
Παίρνουμε τα φύλλα.μπροστά μας ,τα ανοίγουμε,τα κόβουμε λωρίδες δηλαδή 3 λωρίδες .
Ανοίγουμε μια.λωρίδα ,βουτυρώνουμε βάζουμε πάνω δεύτερη λωρίδα ξαναβουτυρώνουμε, τοποθετούμε γέμιση,δηλαδή καρύδι,κανέλα γαρύφαλλο και κλείνουμε.σε.τρίγωνο.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλα.
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί,και τα βάζουμε 30 λεπτά και στο ψυγείο αφού τα έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά.
Τα βγάζουμε και τα ψήνουμε.σε.προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα.
ΣΙΡΟΠΙ:
3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη,
3 φλυτζάνια τσαγιού νερό,
3 κουταλιές της σούπας μέλι
χυμό ενός φρέσκου λεμονιού
Βράζουμε μέχρι να δέσει πολύ καλά.
Σιροπιάζομαι καυτά γλυκά κρύο σιρόπι!!!
Tzeni Tsanaktsidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές