Συστατικά
1 κιλό φύλλα κρούστας
500 γρ καρύδια
2 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλο
250 γρ βούτυρο
Σιρόπι
8 κιλά ζάχαρη
1½ λίτρο νερό
2 βανίλιες
Χυμό από ½ λεμόνι
Δείτε ακόμα: Μπακλαβάς χωριάτικος με ελαιόλαδο !!!Θεϊκός!
Οδηγίες
Στα αλεσμένα καρύδια προσθέτουμε την ζάχαρη, την φρυγανιά, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε 2 φύλλα μαζί και κόβουμε μία λωρία περίπου 8-10 εκατοστών. Βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια και διπλώνουμε την μία άκρη περίπου 6 εκατοστά.
Την βουτυρώνουμε και απλώνουμε, πάνω της, κατά μήκος μείγμα από καρύδι. Στην απέναντι πλευρά βάζουμε την κομμένη λωρίδα και την βουτυρώνουμε.
Με την βοήθεια μίας λεπτής βέργας διπλώνουμε από την πλευρά που είναι τα καρύδια προς την πλευρά της λωρίδας (διπλώνουμε 2-3 εκατοστά από την λωρίδα).
Πιέζουμε τις άκρες για να δημιουργηθούν καμπύλες και αφαιρούμε την βέργα. Χωρίζουμε στα 2 και τυλίγουμε κυκλικά. Το φύλλο που προεξέχει το γυρίζουμε προς τα κάτω.
Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε καλά με βούτυρο. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό μαζί με την ζάχαρη και όταν είναι έτοιμα βάζουμε τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό μας από τον φούρνο το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks
Site: https://foodaholics.gr/
Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR