Πάλι ζυμαράκια πιάσαμε στα χεράκια μας τι άλλο ….. για τις λιγούρες όλης της οικογένειας, για παιδικό πάρτι και για μεζεδάκι για μπίρα και κρασάκι, για το πρωινό των παιδιών στο σχολείο .
Δείτε επίσης: Σαρανταποδαρούσα για παιδικό πάρτυ Και σουφλέ με ότι έμεινε από την κατασκευή
Υπέροχες μπουκίτσες με ζύμη brioche ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΠΙΤΣΑΣ.
Φτιάξτε τες με ότι γέμιση σας αρέσει, με φέτα ,κίτρινα τυριά και αλλαντικά .
Αυτή την φορά τις φτιάξαμε μπιφτέκι και τυράκι cheddar
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια αγαπημένη σας συνταγή έχετε για τι μπιφτεκάκι -κεφτεδάκι και όποιο τυρί κίτρινο θέλετε που λιώνει εύκολα ..περί ορέξεως
ΥΛΙΚΑ:
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ :
300 γρ κιμά από μοσχάρι 2 φορές περασμένο στην μηχανή του κιμά
200 γρ κιμά από χοιρινό 2 φορές περασμένο στην μηχανή του κιμά
1 κουταλιά σούπας ντομάτα τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο περασμένη στην πρέσα ή μια κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
2 φέτες ψωμί
και 3-4 φρυγανιές τριμμένες
λίγο δυόσμο
λίγο μαϊντανό
μια κουταλιά της σούπας ξύδι
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στο μπλέντερ
1 αυγό
θυμάρι
λίγο ρίγανη
πιπέρι
αλάτι
Δείτε επίσης: Μπανανοψωμακια για κολατσιό!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Μουλιάζουμε το ψωμί και το πατάμε καλά με τα χέρια μας να φύγουν τα νερά .
Κόβουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το μαιντανό και το δυόσμο
Ζυμώνουμε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μπολ για αρκετή ώρα κάπου 20 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα κιμά συμπαγή και μαλακό
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο καλά σκεπασμένο .
Φέτες τυρί cheddar κομμένες σε μικρά ‘τετράγωνα’ κομμάτια ή άλλο κίτρινο τυρί που λιώνει εύκολα
Πίκλες αγγουριού (εγώ δεν είχα και έβαλα τουρσί καρότα σε ροδέλες )
ΖΥΜΗ:
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ αλεύρι αλεύρι για τσουρέκια ίσως και 2-3 κουταλιές ακόμα ανάλογα το αλεύρι
35 γρ ζάχαρη ή 3 κουταλιές σούπας όχι γεμάτες ζάχαρη
9 γρ αλάτι
2 αυγά μεγάλα
1 ασπράδι
70 γρ βούτυρο
200 ml ζεστό γάλα
25 γρ μαγιά ή 7-9 γρ ξερή μαγιά
1 κρόκο και λίγο γάλα για το τέλος
σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τη μαγιά με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και την διαλύουμε με ένα κουτάλι της σούπας χλιαρό γάλα προσέξτε να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η μαγιά)
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του,
προσθέστε τη μαγιά,το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,τη ζάχαρη,τα
αυγά,το αλάτι και το ζεστό γάλα σταδιακά.
Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και αφράτη αφήνουμε να διπλασιαστεί,για περίπου 90 λεπτά σε ένα μέρος μακριά από κρύα ρεύματα αέρα (ιδανικά σε προθερμασμένο φούρνο
για 10 λεπτά στους 40 ° και μετά το αφήνουμε μέσα στο ζεστό φούρνο.
Εγώ τα έβαλα στον αρτοπαρασευαστή όπως πάντα σπάνια θα ζυμώσω με τα χέρια μου.τα βάζω σε πρόγραμμα για ζύμωμα της ζύμης για πίτσα, με την σειρά που αναφέρω πιο πάνω.
Βάζουμε τη ζύμη σε πάγκο εργασίας ελαφρά αλευρωμένο,και την χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια των 15-20 γρ βγαίνουν 28-30 τεμάχια και τα ανοίγουμε σε μικρές πιτούλες
Τις γεμίζουμε με λίγη σάλτσα για πίτσα και με τα με τα τυριά και αλλαντικά τις αρεσκείας μας .
Τα κλείνουμε σε μικρές μπαλίτσες όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30-45 λεπτά
Αφού ξεκουραστούν με ένα πινέλο διαλύουμε και τον κρόκο με 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα ή νερό και αλείφουμε με ένα πινέλο
Και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά
Πάμε να ετοιμάσουμε τις ζυμαρένιες μπάλες CHEESEBURGER:
Αφού ζυμώσουμε τον κιμά και το αφήσουμε στο ψυγείο για κάμποση ώρα ..τον βγάζουμε και ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια -μπιφτεκάκια μας όπως φαίνεται στις φωτογραφίες παραπάνω τα πατάμε λίγο με τα χέρια μας .
Τηγανίζουμε σε λίγο λαδάκι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν
Aν θέλουμε μπορούμε να τα ψήσουμε αφού τα βάλουμε σε ταψί με λαδόκολλα
Μοιράζουμε την ζύμη μας σε ίσα κομμάτια περίπου 28 των 35 γρ
Ανοίγουμε το καθένα κομμάτι σε πιτούλες με τα δάχτυλα μας αλλά όχι πολύ λεπτό και βάζουμε στο κέντρο της μια πίκλα,1 κομμάτι τυρί και το μπιφτεκάκι-κεφτεδάκι και βάζουμε και επιπλέον τυρί ακόμα τόσο πιο καλό το αποτέλεσμα αλλά και η γεύση τους ..(εγώ δεν είχα να βάλω περισσότερο το έφαγαν οι μικρές πριν το καταλάβω).
Δείτε επίσης: Γλυκό ψυγείου με 5 υλικά που θα σας τρελάνει!!
Τυλίγουμε ομοιόμορφα να σφραγίσει σε μπαλίτσα μικρή η ζύμη μας όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες και την τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα
Αφήνουμε να φουσκώσουν, να ξεκουραστεί η ζύμη μας για 30 λεπτά σε ζεστό περιβάλλον
Βουρτσίζουμε με τον διαλυμένο κρόκο με το γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
Και μετά τις απολαμβάνουμε με μικρές βουτιές σε κέτσαπ ή σε μουστάρδα όπως αρέσει στον καθένα μας .
Η συνταγή είναι από την καταπληκτική ομάδα Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια