Close

Μπαμπαδάκια με σοκολάτα: Η απόλυτη συνταγή

Μπαμπάδάκια με σοκολάτα: Η απόλυτη συνταγή_

Μπαμπαδάκια όλοι έχουμε φάει. Μπαμπαδάκια με σοκολάτα και ρούμι όμως; Μια λαχταριστή συνταγή για σοκολατένιους μπαμπάδες με ρούμι που πρέπει να δοκιμάσετε. Αυτή η συνταγή για μπαμπαδάκια με σοκολάτα είναι πραγματικά υπεροχή. Τα μπαμπαδάκια είναι ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά και αυτά τα μπαμπαδάκια με σοκολάτα θα γίνουν η πρώτη μας επιλογή στα γλυκά.

Τώρα λοιπόν  μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχα μπαμπαδάκια με σοκολάτα μόνοι μας στο σπίτι και πιστέψτε με θα τα λατρέψετε.

Δείτε επίσης : Μπαμπαδάκια: Η καλύτερη συνταγή σαν του ζαχαροπλαστείου     

Υλικά για Μπαμπαδάκια με σοκολάτα:

260 ml γάλα
40 γρ ζάχαρη
20 γρ φρέσκια μαγιά
4 αυγά
100 γρ βούτυρο λιωμένο
400 γρ αλεύρι
50 γρ κακάο
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση για μπαμπαδάκια με σοκολάτα

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέστε τα αβγά και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε. Προσθέστε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και ανακατέψτε να γίνει ζύμη.

Καλύψτε το μίγμα με μια πετσέτα και αφήστε το να διπλασιαστεί σε όγκο σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες. Βουτυροαλευρώστε ένα ταψί για μάφιν και γεμίστε τις θήκες κατά τα 2/3. Αφήστε τα πάλι να διπλασιαστούν για άλλα 45 λεπτά σε ζεστό μέρος. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 22-25 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα σιροπιάσουμε.

Υλικά για σοκολατένιο σιρόπι:

400 ml γάλα
100 γρ ζάχαρη
20 γρ κακάο
200 γρ κουβερτούρα γάλακτος
50 ml ρούμι
Σε μια κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το ρούμι και αψήστε τα να πάρουν βράση. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέστε το ρούμι. Βουτήξτε τους κρύους μπαμπάδες στο καυτό σοκολατένιο σιρόπι για 1 λεπτό μέχρι να απορροφήσουν καλά το σιρόπι. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο για 15 λεπτά.

Υλικά για την σοκολατένια γκανάζ:

500 γρ κουβερτούρα
250 ml κρέμα γάλακτος
Λιώστε σε φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 800 Watt ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα.
Αφήστε τη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 4-6 ώρες και μετά χτυπήστε τη με το μιξερ να πάρει όγκο και βάλτε τη σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.

Πως θα στήσουμε τα μπαμπαδάκια με σοκολάτα:

Κόψτε το πάνω μέρος, γεμίστε με την σοκολατένια γκανάζ και καπακώστε τα. Βάλτε λίγο σαντιγύ και ένα γλυκό κερασάκι στην κορυφή. Οι Σοκολατένιοι μπαμπάδες με ρούμι είναι έτοιμοι!!!

Δείτε και το αναλυτικό βίντεο για τα σοκολατένια μπαμπαδάκια

RECIPE FOR CHOCOLATE BABA AU RHUM

Ingredients for Baba:
260 ml milk
40 gr sugar
20 gr fresh yeast
4 eggs
100 gr melted butter
400 gr all purpose flour
50 gr cacao powder
1 tsp salt

In a large bowl add the milk, the sugar, the yeast and whisk until the yeast melts. Add the eggs, the melted butter and whisk. Add the flour, cacao powder, salt and whisk. Cover the mixture with a towel and let it to double in size for 1-2 hours in a warm place. Use butter and flour to a muffin baking pan and fill the cases at 2/3. Let the mixture double again for 45 minutes in warm place. Bake them in a preheated oven at 160 C for 22-25 minutes. Let them cool completely.

Ingredients for chocolate syrup:

400 ml milk
100 gr sugar
20 gr cacao powder
200 gr chocolate
50 ml rhum
In a pot add all the ingredients except from the rhum and bring to a boil. Remove the pot from heat and add the rhum. Put the cold savarin into the hot chocolate syrup for 1 minute to soak the syrup. Let them cool for 15 minutes.

Μπαμπαδάκια με σοκολάτα_

Ingredients for chocolate ganache:

500 gr dark chocolate or milk chocolate
250 ml heavy cream
In a bowl add the two ingredients and melt in the microwave at 800 Watt for 2 minutes, whisking every 30 seconds. Let the ganache cool for 4-6 hours at room temperature and beat with a mixer for more volume. Put it in a pastry bag.

Κόψτε το πάνω μέρος από το μπαμπά, γεμίστε με το ganache και καλύψτε το ξανά. Σκουπίστε λίγο σαντιγί και τοποθετήστε ένα γλυκό κεράσι στην κορυφή. Το Chocolate Baba au rhum είναι έτοιμο !!! Απολαμβάνω!