Μπάρες δημητριακών με φρούτα, σπόρους τσία, μέλι και χωρίς ζάχαρη. Ιδανικές για την νηστεία αλλά και για τα παιδιά. Ένα υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες της μέρας.
- βρωμη 200 γραμμάρια
- δημητριακά 150 γραμμάρια χωρίς ζάχαρη
- κολοκυθόσπορο 25 γραμμάρια
- λιναρόσπορο 25 γραμμάρια
- σουσαμι 25 γραμμάρια
- ηλιόσπορο 25 γραμμάρια
- αμυγδαλα 33 περίπου γραμμάρια χωρίς αλάτι
- φουντουκι 33 περίπου γραμμάρια χωρίς αλάτι
- καρυδια 33 περίπου γραμμάρια χωρίς αλάτι Πεκάν
- σπόροι τσία 30 γραμμάρια
- κακαο 50 γραμμάρια σε σκόνη
- κανελά 1 κουταλιά της σούπας
- ινδοκαρυδο 50 γραμμάρια
- σταφίδες 25 γραμμάρια
- βερικοκα 25 γραμμάρια αποξηραμένα
- χουρμάδες 25 γραμμάρια αποξηραμένοι
- δαμάσκηνα 25 γραμμάρια αποξηραμένα
- μελι 250 γραμμάρια
- ταχίνι 150 γραμμάρια
- φυστικοβουτυρο 50 γραμμάρια
- αλατι 1 πρέζα
Υλικά
Δείτε ακόμα Σοκολατένιες μπάρες πρωτεΐνης
Οι μπάρες δημητριακών είναι ένα υπέροχο σνακ για μικρούς και μεγάλους. Σήμερα θα φτιάξουμε τις δικές μας σπιτικές μπάρες δημητριακών με αποξηραμένα φρούτα, σπόρους τσία, μέλι και φυσικά χωρίς ζάχαρη. Είναι μία νηστίσιμη συνταγή για μπάρες δημητριακών, για μικρούς και μεγάλους.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις μπάρες δημητριακών με φρούτα και σπόρους τσία χωρίς ζάχαρη:
Εκτέλεση για τις μπάρες δημητριακών με φρούτα και σπόρους τσία χωρίς ζάχαρη
Αρχικά σπάμε στα τέσσερα, χωρίς να τα θρυμματίσουμε, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και τα καρύδια Πεκάν. Σε ένα μπολ προσθέτουμε την βρώμη, τα δημητριακά χωρίς ζάχαρη, τον κολοκυθόσπορο, τον λιναρόσπορο, το σουσάμι και τον ηλιόσπορο.
Επίσης προσθέτουμε τους σπόρους τσία, το κακάο, την κανέλα, το ινδοκάρυδο, τις σταφίδες, τα αποξηραμένα βερίκοκα, τους αποξηραμένους χουρμάδες και τα αποξηραμένα δαμάσκηνα. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στο μείγμα το μέλι, το ταχίνι και το φυστικοβούτυρο και πλάθουμε μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα, που να κολλάει στα χέρια, σαν ζύμη. Απλώνουμε στον πάτο ενός πυρέξ ή μίας φόρμας του κέικ μία διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα.
Δείτε ακόμα Ενεργειακές μπάρες πρωτεΐνης του Παναγιώτη Παπαδάκη
Πιέζουμε μέχρι να γίνει ένα συμπαγές μείγμα προσέχοντας να μην υπάρχουν κενά. Στην κορυφή ρίχνουμε λίγα σπασμένα δημητριακά χωρίς ζάχαρης και λίγο ινδοκάρυδο.
Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Αφού το μείγμα παγώσει και σφίξει, το βγάζουμε από το ψυγείο, κόβουμε σε μπάρες και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι του φίλου μας Andreas Georgallis
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr