Συνταγή για υγιεινές μπάρες δημητριακών με σοκολάτα,μελί και ταχίνι. Αυτές οι νηστίσιμες μπάρες δημητριακών με σοκολάτα, μέλι και ταχίνι είναι Ιδανική πρόταση για κολατσιό στο σχολείο και κατά τη διάρκεια της νηστείας .
- μελι 2/3 κούπας
- ταχίνι 1/2 κούπα
- καστανή ζάχαρη 1/4 κούπας
- κακαο 1/4 κούπας
- βανίλια 1/2 κουταλιά γλυκού σε σκόνη
- αλατι 1/2 κουταλιά γλυκού
- βρωμη 2 κούπες νιφάδες
- δημητριακά 2 κούπες
- σταγόνες σοκολάτας 1 κούπα
Υλικά
Υπέροχες και υγιεινές μπάρες που μπορούμε να τις φάμε σαν πρωινό ή σαν απογευματινό ή να τις απολαύσουμε όλες τις ώρες της ημέρας σαν σνακ.
Είναι αρκετά θρεπτικές και χορταστικές και είναι μία πολύ καλή επιλογή αν βρισκόμαστε σε περίοδο νηστείας ή διατροφής. Ακόμη και η σοκολάτα που έχουν μέσα είναι μαύρη ενώ η ζάχαρη είναι καστανή.
Δείτε ακόμα Ενεγειακές μπάρες με ξηρούς καρπούς χωρίς ζάχαρη
Τα παιδιά σίγουρα θα τις λατρέψουν αφού είναι σοκολατένιες και σίγουρα είναι πιο υγιεινό γλυκό γι’ αυτά από ότι οι παραδοσιακές σοκολάτες του εμπορίου. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για τις μπάρες δημητριακών με σοκολάτα, μέλι και ταχίνι
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε το μέλι, το ταχίνι, την μαύρη ζάχαρη και ζεσταίνουμε το μείγμα μας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Αφού λιώσει η ζάχαρη, αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο, την βανίλια και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και συμπληρώνουμε λίγα λίγα τα δημητριακά. Όταν δούμε ότι αρχίζει να γίνεται σκληρό σταματάμε να προσθέτουμε δημητριακά και προσθέτουμε τα 2/3 της κούπας σταγόνες σοκολάτας.
Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αλουμινόχαρτο και το έχουμε λαδώσει. Έπειτα πασπαλίζουμε την σοκολάτα που έχουμε βάλει στην άκρη και πιέζουμε το μείγμα με τα χέρια μας για να απλωθεί καλά και να μην έχει κενά.
Σκεπάζουμε με μία λαδόκολλα και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Όταν το βγάλουμε, αναποδογυρίζουμε το ταψί στον πάγκο της κουζίνας, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια το μείγμα μας.
Τυλίγουμε τα κομμάτια με μία μεμβράνη και τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι και δύο μήνες. Στην κατάψυξη διατηρούνται για έξι μήνες.
Tips για τις μπάρες δημητριακών με σοκολάτα, μέλι και ταχίνι
Αντί για ταχίνι μπορούμε να βάλουμε φυστικοβούτυρο, αντί για μαύρη ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε ζάχαρη καρύδας. Αντί για κορν φλέικς μπορούμε να βάλουμε δημητριακά ρυζιού. Αντί για σταγόνες σοκολάτας μπορούμε να βάλουμε τριμμένη μαύρη σοκολάτα.
Επειδή το μείγμα είναι ζεστό η σοκολάτα θα αρχίσει να λιώνει και να ενσωματώνεται στο μείγμα, γι’ αυτό αν θέλουμε να μην διαλυθεί τελείως, την ανακατεύουμε ελάχιστα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Boriana Ilieva
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια