Εύκολες και γρήγορες μπάρες λεμονιού που θα λατρέψετε! Πλούσιο άρωμα και τέλεια γεύση! Φτιάξτε τες όλοι!
Υλικά Συνταγής
Για τη βάση
1½ φλ. τρίμματα πτι μπερ
6 κ.σ. μαλακό βούτυρο
3κ.σ ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού
Για την κρέμα λεμονιού
2 κρόκους από μεγάλα αυγά
400 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
1/2 φλ. χυμό φρέσκου λεμονιού
ξύσμα από 1 μέτριο λεμόνι
Δείτε επίσης: Ταλιατέλες με ελιές, λεμόνι και παρμεζάνα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε τις μπάρες λεμονιού, προθερμαίνοντας πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο μικρό ταψάκι.
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης και ανακατεύουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
Τα στρώνουμε στο ταψάκι και πιέζουμε με την ανάποδη του κουταλιού να ισιώσει η επιφάνεια.
Ψήνουμε για 12-14΄ και αφήνουμε να κρυώσει τελείως προτού βάλουμε την κρέμα.
Για την κρέμα λεμονιού
Βάζουμε σε μπολ τους κρόκους και το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα και εξακολουθούμε να ανακατεύουμε με σύρμα καλά.
Περιχύνουμε την ψημένη βάση και ψήνουμε για 15΄περίπου ή ώσπου να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Το παγώνουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Το κόβουμε σε σχήμα μπάρας ή σε τετράγωνα κομμάτια. Αχνίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Διαβάστε περισσότερα: https://www.argiro.gr/recipe/mpares-lemoniou/
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα