Πεθυμήσατε πολύ λίγο ψαράκι; Λοιπόν σήμερα θα σας δείξουμε μία πεντανόστιμη συνταγή για μπαρμπούνια στον φούρνο με ντομάτα και διάφορα μυρωδικά. Και για να απογειώσουμε ακόμη περισσότερο τα μπαρμπούνια μας θα τα συνοδεύσουμε μία ξεχωριστή σαλάτα εποχής.
- μπαρμπούνια 1. 450 κιλ.
- ντοματίνια 500γρ
- σκορδο 3 σκελίδες
- ελαιολαδο 1 ποτήρι
- ρίγανη 1 κ.γ.
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- τσίλι 2 πιπεριές
Υλικά
Μάλιστα αυτήν την σαλάτα θα την φτιάξουμε τόσο όμορφη που θα μπορούσαμε να την προτιμήσουμε και σε κάποιο μπουφέ. Και η σαλάτα και τα μπαρμπούνια στον φούρνο με ντομάτα γίνονται πανεύκολα και ταιριάζουν γευστικά πολύ το ένα με το άλλο.
Δείτε ακόμα Μπαρμπούνια φούρνου
Τώρα που ανοίγει ο καιρός και το Καλοκαίρι πλησιάζει, λίγο ψαράκι το λιγουρευόμαστε. Ιδανική συνταγή για μικρούς και μεγάλους. Αν θέλετε να την προσφέρετε σε παιδιά, να βγάλετε το τσίλι. Σήμερα λοιπόν θα φάμε μπαρμπουνάκι. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για τα μπαρμπούνια
Στην αρχή καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια μας. Μπορούμε να ζητήσουμε από τον ιχθυοπώλη να το κάνει για εμάς. Βάζουμε στα μπαρμπούνια αλάτι και πιπέρι και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Στο ίδιο πυρέξ προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, το ελαιόλαδο, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Ψήνουμε τα ψάρια μας στον φούρνο, στους 220 βαθμούς Κελσίου για 25-30 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.
Εκτέλεση για την σαλάτα εποχής
Στην αρχή βράζουμε τα καρότα μας μέχρι να μαλακώσουν και τα βάζουμε στην άκρη. Βράζουμε έπειτα το μπρόκολο και αφού βράσει το βάζουμε και αυτό στην άκρη. Τρίβουμε τα καρότα μας στο χοντρό του τρίφτη και τα βάζουμε στην άκρη.
Παίρνουμε το αγγούρι, το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και ενώνουμε την κάθε ροδέλα σε σχήμα καρδιάς. Στην μέση βάζουμε το τριμμένο καρότο. Στην συνέχεια παίρνουμε το μπρόκολο και το κόβουμε σε κομμάτια. Το βάζουμε μέσα στο πιάτο, ανάμεσα από κάθε καρδιά αγγουριού.
Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους και τις βάζουμε στην μέση. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα βάζουμε στην άκρη του πιάτου. Τοποθετούμε τις ελιές. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και τον χυμό λεμονιού. Στο τέλος βάζουμε και το μπαλσάμικο.
Tips για τα μπαρμπούνια στον φούρνο με ντομάτα
Αν θέλουμε μπορούμε να μην βάλουμε τις πιπεριές τσίλι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tatjana Mico
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Στο νοσοκομείο με κρανιογκεφαλικές κακώσεις 12χρονος : Τον πήρε σβάρνα αυτοκίνητο με το πατίνι του
- Η Γη της Ελιάς : Ποιανού είναι το παιδί που κουβαλά στα σπλάχνα της η Αφροδίτη;
- Κινέζικο Ωροσκόπιο : Μηνιαίες προβλέψεις από την Άση Μπήλιου για όλα τα ζώδια μέχρι και τις 01/12/2024
- Ο Τιμωρός: Ο Μάρκος ετοιμάζει νέο χτύπημα
- Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου χωρίς ζάχαρη