Συνταγή για μπαστούνια με ζύμη κουρού και γέμιση από τυρί κρέμα, ανθότυρο και φέτα. Εύκολα και αφράτα μπαστούνια γεμιστά με τυρί τύπου φλογέρες.
- αλευρι 600γρ
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι (20-25 γρ)
- αλατι 1 κουτ του γλυκου
- βουτυρο 250γρ αγελαδινο
- γιαουρτι 300γρ
- αυγα 1
Για τη ζύμη
- ανθοτυρο κατά προτίμηση
- φέτα κατσικισια
- τυρί κρέμα κατά προτίμηση
Για τη γέμιση
Ιδανικό κολατσιό για μικρούς και μεγάλους! Φτιάξτε τα για τη δουλειά, το σχολείο του παιδιού, για την εκδρομή ή τη θάλασσα το καλοκαίρι!
Εκτέλεση για Μπαστούνια με διάφορα τυριά και ζύμη κουρού
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και το αβγό. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι το μπεικιν και το αλάτι και έπειτα τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα.
Τυλίγουμε με μεμβράνη τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μίση με μια ώρα. Όταν τη βγάλουμε ανοίγουμε φύλλο, χωρίζουμε σε παραλληλόγραμμα μπαστούνια και τα γεμίζουμε. Τα ρολάρουμε, απλώνουμε αυγό και σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν.
Με την ίδια ζύμη μπορούν να γίνουν μικρά κούρου τυροπιτακια.
Συνταγή από Αγγελική Λαναρά
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές