Συνταγή για Μπαστούνια με τυρί χωρίς πλάστη. Μπαστούνια γεμιστά με φέτα που είναι πολύ εύκολα να τα φτιάξετε, και να τα απολάυσετε τσακ μπαμ.
- νερό 250 γραμμάρια χλιαρό
- ξερή μαγιά 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γραμμάρια
- σπορέλαιο 80 γραμμάρια
Υλικά
- φέτα 300 γραμμάρια τριμμένη
Για την γέμιση
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Πεντανόστιμα μπαστούνια με τυρί φέτα και χωρίς πλάστη που μπορούμε να τα απολαύσουμε στον μπουφέ, σαν κολατσιό στην δουλειά, να τα πάρουμε μαζί στην παραλία ή στο ταξίδι για τις διακοπές ή ακόμη και να τα προσφέρουμε σαν σχολικό κολατσιό στα παιδιά μας.
Είναι πανεύκολα μπαστούνια με σπιτική ζύμη, σπορέλαιο και τυρί φέτα που δεν χρειάζονται πλάστη και πολύ κόπο για να γίνουν. Τα δικά μας τα παιδιά τα λατρεύουν και μας τα ζητούν πολύ συχνά όταν έχουν λιγούρες. Γι’ αυτό είπαμε να τα μοιραστούμε μαζί σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπαστούνια με τυρί χωρίς πλάστη:
Εκτέλεση για τα μπαστούνια με τυρί χωρίς πλάστη
Ξεκινάμε φτιάχνοντας την ζύμη. Ρίχνουμε λοιπόν σε ένα μπολ το νερό, την ξερή μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ξερή μαγιά και η ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά στην άκρη. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε την ζύμη για 20 λεπτά στην άκρη να ξεκουραστεί. Στην συνέχεια την χωρίζουμε σε 3 μπαλίτσα. Λαδώνουμε την κάθε μπαλίτσα με σπορέλαιο και τις αφήνουμε σε έναν δίσκο για 15 λεπτά. Παίρνουμε την κάθε μπαλίτσα και με τα χέρια μας την πατάμε από το κέντρο προς τα έξω.
Έπειτα από τις άκρες τραβάμε λίγο για να ανοίξει σε λεπτό φύλλο κι αν τρυπήσει σε μερικά σημεία δεν πειράζει. Αλείφουμε και πάλι με σπορέλαιο και διπλώνουμε φέρνοντας τη μία άκρη στην μέση του φύλλου. Λαδώνουμε και πάλι και ρίχνουμε λίγο αλεύρι.
Δείτε ακόμα Τεμπέλικη τυρόπιτα με ανθρακούχο
Διπλώνουμε ξανά μέχρι να πάρουμε ένα τετράγωνο ζυμαράκι. Αφήνουμε και τα τρία τετράγωνα ζυμαράκια στο δίσκο και καλύπτουμε με μεμβράνη ελαφρώς. Αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Στο τέλος παίρνουμε το κάθε ζυμαράκι και με τα χέρια μας το ανοίγουμε και πάλι από το κέντρο, προς τα έξω πατώντας το.
Αφού σχηματίσαμε ορθογώνιο σχήμα βάζουμε στην άκρη κατά μήκος την θρυμματισμένη φέτα και ρολάρουμε. Τοποθετούμε τα μπαστούνια μας σε ένα μικρό και λαδωμένο πυρέξ ή ταψί.
Αλείφουμε τα μπαστούνια με χτυπημένο αυγό και λίγο σπορέλαιο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε τα μπαστούνια μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα.
Tips για τα Μπαστούνια με τυρί χωρίς πλάστη
Μπορούμε να τα αλείψουμε μόνο με σπορέλαιο και να μην βάλουμε αυγό. Το σουσάμι είναι προαιρετικό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Χρυσανθη Μιχου
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια