Συνταγή για μπαστούνια ολικής με ζύμη κουρού, γαλοπούλα, φέτα με χαμηλά λιπαρά και ανθότυρο για το σχολικό κολατσιό με την πιο αφράτη ζύμη, χωρίς βούτυρο. Αποθηκεύονται και στην κατάψυξη για να τα χρησιμοποιούμε όποτε ξεμένουμε από ιδέες για κολατσιό. Από τη φίλη μας ΘΩΜΑΗ ΤΗΟΜΑΙ.
- αλεύρι ολικής άλεσης 400 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- νερό 300 ml χλιαρό
- ελαιολαδο 50 ml
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού (όχι πολύ γεμάτο)
- αλατι 1,5 κουταλάκι του γλυκού (όχι πολύ γεμάτο)
Υλικά
- φέτα 200 γραμμάρια 1,5% λιπαρά
- ανθοτυρο 200 γραμμάρια
- γαλοπουλα 10 φέτες περίπου
- πιπέρι 1 πρέζα
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
Για τη γέμιση
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Φουσκωτή ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας
Οι πίτες γενικά δεν είναι και η πιο υγιεινή πρόταση και το ξέρουμε. Παρόλα αυτά με τα σωστά υλικά, ακόμη και μία πίτα μπορεί να γίνει πιο υγιεινή από ότι συνήθως. Σήμερα θα φτιάξουμε μπαστούνια με αλεύρι ολικής άλεσης, φέτα με χαμηλά λιπαρά, ανθότυρο και χωρίς βούτυρα, αλλά λαδάκι. Δοκιμάστε τα και για σχολικό κολατσιό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπαστούνια ολικής με γαλοπούλα και ανθότυρο:
Κουρου τυροπιτακια ολικης και κουλουρια ολικης γεμιστα με ανθοτυρο.. φετα 1,5% λιπαρα… γαλα με 1,5% λιπαρα.. πιπερι.. μοσχοκαρυδο.. και γαλοπουλα τα 2 μεγαλα τα εψησα και τα αλλα τα εβαλα καταψυξη να παγωσουν και μετα θα τα βαλω σε σακουλιτσα
Εκτέλεση για τα μπαστούνια ολικής με γαλοπούλα και ανθότυρο
Αρχικά θρυμματίζουμε την φέτα και το ανθότυρο και τα ανακατεύουμε με το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την χοντροκομμένη γαλοπούλα. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι ολικής άλεσης και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την ζάχαρη, την ξερή μαγιά, το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη. Τη δουλεύουμε με τα χέρια σε αλευρωμένο πάγκο για 2 λεπτά ακόμη και την μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο με ελαιόλαδο μπολ. Την αφήνουμε σκεπασμένη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά τουλάχιστον.
Μπαστούνια με τυρί χωρίς πλάστη
Αφού είναι έτοιμη την ανοίγουμε σε φύλλο, όχι πολύ λεπτό και το τετραγωνίζουμε. Γεμίζουμε οριζόντια το φύλλο με την γέμιση, διπλώνουμε, βρέχουμε με νεράκι και βουτάμε τα μπαστούνια στο σουσάμι. Ψήνουμε πάνω κάτω, στους 100 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Tips για τα μπαστούνια ολικής με γαλοπούλα και ανθότυρο
Μπορούμε να βάλουμε και τυρί κρέμα. Βγαίνουν 2 μεγάλα ταψιά. Τα μισά τα ψήσαμε και τα άλλα μισά τα βάλαμε ωμά στη κατάψυξη μέχρι να παγώσουν και έπειτα τα αποθηκεύσαμε σε σακούλες τροφίμων και στη κατάψυξη.
Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr