Συνταγή για μπατόν σαλέ χωρίς αυγά, με καρότο, ή αλλιώς αλμυρά μπαστουνάκια. Τραγανά και υγιεινά, κατάλληλα για παιδιά με διατροφικές αλλεργίες. Φτιάξτε αυτά τα μπατόν σαλέ και για το σνακ των μεγάλων και βουτήξτε τα μέσα σε γιαούρτι ή υγιεινά dip.
Μπατόν σαλέ με κεφαλοτύρι
Τα μπατόν σαλέ είναι τραγανά αλμυρά μπαστουνάκια και τα φτιάχνουμε σαν σνακ για dip και σώς, έτσι ώστε να δούμε μία ταινία ή να απολαύσουμε μία μπύρα. Μπορούμε να φτιάξουμε μπατόν σαλέ και για τα παιδιά μας. Δοκιμάστε αυτά τα μπατόν σαλέ καρότου, ιδανικά για παιδιά με διατροφικές αλλεργίες που σίγουρα θα τα λατρέψουν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπατόν σαλέ καρότου για παιδάκια με διατροφικές αλλεργίες:
Ingredients:
500 gr. self-raising flour
200 ml seed oil
150 gr. carrots
150 ml warm water
1 tsp. sweet paprika
1 tsp. salt
Εκτέλεση για τα μπατόν σαλέ καρότου για παιδάκια με διατροφικές αλλεργίες
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 200 ml σπορέλαιο, 150 ml νερό χλιαρό, 150 γραμμάρια καρότο τριμμένο σε ψιλό τρίφτη, 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Μπατόν σαλέ με ζύμη γιαουρτιού
Τώρα προσθέτουμε μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθουμε τα μπατόν σαλέ, τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς στις αντιστάσεις, πάνω και κάτω, για 40-45 λεπτά περίπου. Καλή όρεξη!!!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Konstantina’s Kitchen
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr