Μία πεντανόστιμη μπατζίνα με κολοκύθι για την παραλία με μία διαφορετική και πανεύκολη τεχνική για να την κάνετε από τον Παναγιώτη Παπαδάκη!
- κολοκυθάκια 1 κιλό
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- κρεμμυδι 2 φρέσκα
- μαιντανος 1/2 ματσάκι
- δυοσμος 5-6 φύλλα
- κρεμμυδι 1 μέτριο
- αυγα 2 μέτρια
- πιπέρι Κατά βούληση
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- φέτα 200 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γραμμάρια
- ελαιολαδο Λίγο
Για την γέμιση
- Γιαούρτι στραγγιστό 270 γραμμάρια 2%
- νερό 400 γραμμάρια
- ελαιολαδο 130 γραμμάρια
- αλατι 1,5 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 10 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γραμμάρια
Για τον χυλό
Δείτε ακόμα Μια διαφορετική μπατζίνα με σιμιγδάλι κολοκυθάκια και πιπεριές Φλωρίνης
Οι μπατζίνες είναι υπέροχες και τουλάχιστον στην Καρδίτσα τις φτιάχνουν πολύ συχνά. Σήμερα λοιπόν για το ταπεράκι της παραλίας αλλά και το σχολείο μπορείς να φτιάξεις αυτήν την πεντανόστιμη μπατζίνα με κολοκύθι και μία διαφορετική τεχνική από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μπατζίνα με κολοκύθι για την παραλία
INGREDIENTS
1 kg zucchini
1 tsp salt
——————————————
2 green onions
1/2 bunch of parsley
5-6 spearmint leaves
1 medium onion
2 medium eggs
pepper
1 tsp salt
200 g Greek feta cheese
100 g plain flour
olive oil
————————————————
270 g yogurt 2%
400 g water
1,5 tsp salt
130 g olive oil
400 g plain flour
10 g baking powder
———————————————
olive oil
sesame
————————————————-
47 cm
GERMAN
ZUTATEN
1 kg Zucchini
1 TL Salz
——————————————
2 Frühlingszwiebeln
1/2 Bund Petersilie
5-6 grüne Minzblätter
1 mittelgroße Zwiebel
2 mittelgroße Eier
Pfeffer
1 TL Salz
200 g griechischer Feta-Käse
100 g Mehl
Olivenöl
————————————————
270 g Joghurt 2%
400 g Wasser
1,5 TL Salz
130 g Olivenöl
400 g Mehl
10 g Backpulver
———————————————
Olivenöl
Sesam
————————————————-
47 cm
10 Χρόνος Εκτέλεσης
1 ώρα Χρόνος Ψησίματος
10-14 Μερίδες
Εκτέλεση για την μπατζίνα με κολοκύθι για την παραλία
Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια, ρίχνουμε αλάτι και τα στραγγίζουμε πολύ καλά. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό , τον δυόσμο, αλάτι ,πιπέρι, το κρεμμύδι, τα αυγά ,το τυρί φέτα ,το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε ένα άλλο μπολ για τον χυλό θα ρίξουμε το γιαούρτι, το νερό, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το μπέικεν και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε έναν χυλό.
Σε ένα ταψί 47 εκατοστά ρίχνουμε ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Δείτε ακόμα Μπατζίνα με σιμιγδάλι
Προσθέτουμε την μισή ποσότητα από τον χυλό και τον στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Βάζουμε την γέμιση ομοιόμορφα παντού και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα από τον χυλό.
Στρώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190 C για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και η πιο νόστιμη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο είναι έτοιμη να την απολαύσετε!! Απλά υπέροχη με μια διαφορετική τεχνική!!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr