Μπάτζος με αυγά. Συνταγή για σαγανάκι από τυρί μπάτζο με αυγά που θα σας ξετρελάνει! Ιδανικός τσιπουρομεζές.
- μπάτζιο 3 κομμάτια
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 γραμμάρια περίπου
- νερό 1 κούπα περίπου
Για το πανάρισμα
- αυγα 2-3
Για την ομελέτα
- πιπέρι Κατά βούληση
Για το σερβίρισμα
Ο μπάτζος είναι ένα πολύ νόστιμο τυρί της ευρύτερης περιοχής της Ημαθίας και της Πέλλας. Είναι ένα σκληρό τυρί, πικάντικο και αλμυρό και μπορεί να συνοδεύσει το τσίπουρο σας, αν θέλετε να το απολαύσετε ωμό αλλά οι περισσότεροι το προτιμούν σαγανάκι.
Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ένα πεντανόστιμο σαγανάκι από μπάτζο με αυγά που θα το απογειώσουμε μπόλικο χυμό λεμονιού στο σερβίρισμα. Αν λοιπόν βρεθείτε σε αυτά τα μέρη προμηθευτείτε με μπόλικο μπάτζο, διότι δεν θα χορταίνετε να το τρώτε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον μπάτζιο με αυγά:
Εκτέλεση για τον Μπάτζο με αυγά
Αρχικά κόβουμε το τυρί μπάτζιο σε μεγάλα κομμάτια. Βουτάμε το κάθε κομμάτι σε νερό και στην συνέχεια το περνάμε από όλες τις πλευρές από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Δείτε ακόμα Edam σαγανάκι
Τηγανίζουμε το μπάτζο σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε και τα αυγά στο μπάτζιο. Ψήνουμε μέχρι να γίνει το αυγό ομελέτα. Προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε.
Tips για τον Μπάτζο με αυγά
Δεν βάζουμε καθόλου αλάτι γιατί το μπάτζιο από μόνο του είναι αλμυρό τυρί.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερινα Μαδικα
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες