Τα φτιάξαμε πρόσφατα και ξετρελαθήκαμε. Τα πιο νόστιμα πιτάκια με φύλλο σφολιάτας και μπέικον. Πραγματικά συστήνουμε αυτή την συνταγή ανεπιφύλακτα. Μπεικονοπιτάκια με τσένταρ ιδανικό για παιδικό πάρτυ και κολατσιό!
- φύλλο σφολιάτας 400 γραμμάρια
- μπεικον 6 κομμάτια λεπτές φέτες
- τσένταρ 1 κούπα γεμάτη τριμμένο
- αυγα 1
Υλικά
Εκτέλεση για μπεικονοπιτάκια
Ανοίγουμε την σφολιάτα και την κόβουμε σε 6 ορθογώνια σχήματα. Αλείφουμε το κάθε κομμάτι σφολιάτας γύρω γύρω με λίγο αυγό, αφού πρώτα έχουμε χτυπήσει το αυγό ελαφρά. Βάζουμε τυρί τσένταρ στο κέντρο και από πάνω το μπέικον.
Δεν πρέπει να καλύψουμε το μπέικον. Πρέπει να το βάλουμε διαγώνια. Διπλώνουμε την σφολιάτα για να κολλήσει και την αλείφουμε και πάλι με αυγό. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά. Αν θέλουμε μπορουμε να βάλουμε λίγες σταγόνες sweet chili sause.
Δείτε ακόμα Πιτάκια στο φούρνο με γιαούρτι! Ένα υγιεινό και εύκολο κολατσιό
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Georgia Chatzimanoli-Grimwood από την αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Συντριβή αεροπλάνου – Ένας νεκρός
- Μηνιαίες προβλέψεις : Ανατροπές στα ερωτικά τον Δεκέμβριο του 2024 – Ποια ζώδια επηρεάζονται περισσότερο
- Καιρός – Ψυχρή λίμνη : Η πρόγνωση για τις ερχόμενες μέρες
- Η Γη της Ελιάς: H Αφροδίτη κρατά το μωρό του Χρήστου
- Η Μάγισσα: Ο Αντόνιο δίνει και την ψυχή του για τη Ρενάτα