Μπεκρή μεζές με λουκάνικα και μπύρα – Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμη την συνταγή για Μπεκρή μεζέ με λουκάνικα και μπύρα μπείτε στις κουζίνες σας γιατί αυτό το μπεκρή μεζέ θα σας ξετρελάνει.
- κρεμμυδι 500 γρ λευκά στιφάδου
- λουκάνικο 500 γρ χοιρινά
- χοιρινο 500 γρ από σπάλα
- δενδρολίβανο 1 κλωνάρι
- δάφνη 1 φύλλο
- ελαιολαδο Λίγο
- μπαλσάμικο 1 κουταλιά σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μελι 1 κουταλιά σούπας
- μπυρα 350 ml μαύρη
Υλικά
- γάλα 2 κούπες
- γλυκοπατάτα 3 μεγάλες μοβ
- αλατι λίγο
- βουτυρο λίγο
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
Πρώτη φορά δοκιμάσαμε μπεκρή μεζέ σε ένα τοπικό μεζεδοπωλείο και η αλήθεια είναι ότι έκτοτε το αγαπήσαμε πολύ. Μάλιστα πηγαίναμε στο συγκεκριμένο μεζεδοπωλείο μόνο για το μπεκρή μεζέ του. Επειδή έχουμε οικονομικές στενότητες όμως, ήρθε η στιγμή να μάθουμε να φτιάχνουμε μόνοι μας μπεκρή μεζέ.
Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε πως μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικό μπεκρή μεζέ με λουκάνικα , χοιρινό και μπύρα. Ιδανικό φαγητό για να συνοδεύσουμε το κρασάκι μας ή την μπύρα μας. Δοκιμάστε τον και δεν θα χάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για μπεκρή μεζέ:
Εκτέλεση για τον μπεκρή μεζέ
Σοτάρουμε στην αρχή στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια για στιφάδο μέχρι να ροδίσουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε το χοιρινό και στο τέλος τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες.
Δείτε ακόμα Χοιρινό με κυδώνια και πατάτες λουκούμι
Σβήνουμε το φαγητό μας με την μπύρα μόλις ροδίσουν τα κρεατικά και προσθέτουμε το φύλλο δάφνης. το αλάτι, το πιπέρι, το δενδρολίβανο και το μέλι και το μπαλσάμικο. Σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου και είναι έτοιμο.
Εκτέλεση για τον πουρέ γλυκοπατάτας
Βράζουμε στο γάλα τις γλυκοπατάτες και προσθέτουμε το αλάτι και το βούτυρο. Βράζουμε για 20 λεπτά περίπου και στην συνέχεια πολτοποιούμε τις πατάτες σε πουρέ.
Tips για το Μπεκρή μεζέ με λουκάνικα και μπύρα
Μπορούμε να βάλουμε και μπύρα με 7% αλκοόλ.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Damala
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr