Συνταγή για μπεκρή μεζέ με χοιρινό λουκάνικο και μπύρα. Λαχταριστό μπεκρή μεζέ για το κρασάκι ή την μπύρα σας με χοιρινό λουκάνικο και κομματάκια χοιρινού. Μπορούμε να το απολαύσουμε σαν μεζεδάκι ή σαν ορεκτικό αλλά και σαν μεσημεριανό ή βραδινό με τηγανιτές πατάτες. Σαν συνταγή μεζεδοπωλείου με τα πιο οικονομικά υλικά.
Δείτε ακόμα Γρήγορο βραδινό: Αυγά με λουκάνικα
Ο μπεκρή μεζές είναι μία κρεατολιχουδιά που όλοι ή οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δοκιμάσει σε ένα μεζεδοπωλείο ή σε ένα ταβερνάκι. Αν δεν το έχετε κάνει, ήρθε ο καιρός να το κάνετε και μάλιστα, να δοκιμάσετε αυτή την λιχουδιά φτιαγμένη από τα χεράκια σας, με χοιρινό λουκάνικο και μπύρα. Σκέτη κόλαση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον μπεκρή μεζέ με χοιρινό λουκάνικο και μπύρα:
Ένας μερακλήδικος μεζές να πιούμε μια μπυρίτσα μιας που καθίσαμε σπίτι αυτό το σαββατόβραδο
Εκτέλεση για τον μπεκρή μεζέ με χοιρινό λουκάνικο και μπύρα
Αρχικά προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε τα λευκά κρεμμυδάκια για στιφάδο μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα κομμάτια χοιρινού και το λουκάνικο κομμένο σε κομμάτια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν χρώμα.
Δείτε ακόμα Μπεκρή Μεζες – Το τέλειο μεζεδάκι
Σβήνουμε με την μπύρα και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τα φύλλα δάφνης, το μπαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι και το μέλι. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα. Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή πουρέ γλυκοπατάτας.
Tips για τον μπεκρή μεζέ με χοιρινό λουκάνικο και μπύρα
Μπορούμε να βάλουμε και μπύρα με 7% αλκοόλ. Για τον πουρέ γλυκοπατάτας βράζουμε σε 2 κούπες γάλα 3 μεγάλες μοβ γλυκοπατάτες. Προσθέτουμε αλάτι και 2 κύβους βούτυρου και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Damala
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr