Μπενιέ από την Γκόλφω Νικολού – Μία πανεύκολη συνταγή για Μπενιέ που θα σας αρέσει πολύ.
- αλεύρι για τσουρέκια 600 γρ.
- αυγα 2
- ζαχαρη 75 γρ.
- βανίλια 1
- μαγιά 1 φακελάκι
- αλατι 1/2 κουταλάκι
- Γάλα φρέσκο 180 γρ. χλιαρό
- νερό 100 γρ. χλιαρό
- βουτυρο 70 γρ. μαλακό
Υλικά
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Η σημερινή μας συνταγή για μπενιέ σίγουρα θα σας ξετρελάνει και η Γκόλφω έδωσε ρέστα πάλι. Πρόκειται για πανεύκολα ατομικά γλυκά που γίνονται στο τηγάνι και η ζύμη τους είναι τόσο αφράτη σαν ντόνατ. Είναι σίγουρα πεντανόστιμα και πολύ εύκολα, οπότε σας την συστήνουμε ακόμη κι αν δεν έχετε ξανά φτιάξει κάτι παρόμοιο.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ και στην συνέχεια να τα τηγανίσετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Μπορείτε να απολαύσετε τα μπενιέ με άχνη ζάχαρη, μέλι, μερέντα, μαρμελάδα ή ό,τι άλλο σας αρέσει.
Δείτε την εκτέλεση για τα μπενιέ παρακάτω:
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι για τσουρέκια, την μαγιά, το φρέσκο γάλα, το νερό, τα αυγά, το αλάτι και το βούτυρο και ξεκινάμε να χτυπάμε στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και στην συνέχεια δυναμώνουμε το μίξερ.
Θέλουμε μία ζύμη ελαστική και ελαφρώς κολλώδης. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την μεταφέρουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1-1μιση ώρα. Μετά την 1μιση ώρα ανοίγουμε μία λαδόκολλα στον πάγκο μας και την αλευρώνουμε.
Μεταφέρουμε την ζύμη στην αλευρωμένη λαδόκολλα και αλευρώνουμε την ζύμη και από πάνω. Με ένα πλάστη ξεκινάμε να ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος ενός μικρού δαχτύλου. Με μία αλευρωμένη σπάτουλα ή ένα αλευρωμένο μαχαίρι κόβουμε την ζύμη οριζόντια και αλευρώνουμε ξανά αν χρειαστεί.
Δείτε ακόμα Beignets: Η συνταγή για εναλλακτικά ντονάτς
Στην συνέχεια ξανακόβουμε την ζύμη και στο πλάι, δηλαδή σε τετράγωνο σχήμα. Αφήνουμε τα κομμάτια ζύμης για 15 λεπτά στην άκρη, σκεπασμένα. Αφού περάσουν τα 15 λεπτά ξεκινάμε να τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, αφού πρώτα τα τινάξουμε λίγο για να φύγει το αλεύρι.
Αφού τηγανιστούν τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή τα γεμίζουμε με κορνέ με μερέντα, μαρμελάδα ή ό,τι άλλο μας αρέσει.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr