Υλικά:
Για τα μπέργκερ:
4 ψωμάκια κυκλικά για μπέργκερ
200 γραμμάρια ανθότυρο
2 αγγουράκια πίκλες κομμένα σε λεπτές φέτες
4 μπιφτέκια120 γραμμαρίων ψημένα έτοιμα για μπέργκερ
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
4 φύλλα μαρουλιού κομμένα στα 2
4 μικρές κουταλιές της σούπας μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
4 φύλλα μαρούλι
Για τα μπιφτέκια:
1 κιλό κιμά κοτόπουλου
300 γρ. παρμεζάνα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
Ψίχα από 1 ψωμί
Μισό κρεμμύδι τριμμένο
2 ντομάτες τριμμένες
2 αβγά
1/2 κούπα ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Για να φτιάξετε τα μπιφτέκια, ζυμώνετε όλα τα υλικά και αφήνετε το μείγμα να “ξεκουραστεί” για μια ώρα. Ανοίγετε τα μπιφτέκια που πλάθετε, βάζετε σε κάθε μπιφτέκι ένα κομμάτι παρμεζάνα στο κέντρο και τα κλείνετε καλά. Ψήνετε σε δυνατό φούρνο στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις, από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν για περίπου 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, κόβετε το ψωμάκι του μπέργκερ στα δύο. Στο κάτω μέρος αλείφετε το ανθότυρο και από πάνω προσθέτετε λεπτές φέτες αγγουράκι πίκλα και το μπιφτέκι, το οποίο έχετε ζεστάνετε στη τοστιέρα για περίπου 5 λεπτά και από τις δυο μεριές μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτετε από πάνω το κρεμμύδι, την κέτσαπ και ένα φύλλο μαρούλι. Στο πάνω ψωμάκι του μπέργκερ αλείφετε τη μουστάρδα, κλείνετε το μπέργκερ και το ζεσταίνετε για 2-3 λεπτά στο γκριλ. Σερβίρετε σε πιάτο και προσθέτετε πάνω στο ψωμάκι με την μουστάρδα τα φύλλα μαρουλιού.
Συνταγή: sidagi.gr