Νηστίσιμη μπεσαμελ. Κι όμως υπάρχει. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε διάφορα νηστίσιμα φαγητά και αντικαθιστα επαξια την κανονικη
- νερό 800 ml
- αποξηραμένα λαχανικά 2 κουταλάκια γλυκού σε σκόνη
- μαργαρίνη 7 κουταλιές σούπας φυτική η ελαιολαδο
- κορν φλαουρ 7 κουταλιές σούπας ή αλεύρι
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
- μοσχοκάρυδο 1/2 κουτ.γλ. τριμμένο
- τυρί νηστισιμο τριμμένο (προαιρετικά)
Υλικά
Εκτέλεση
Για να ετοιμάζουμε τη νηστισιμη μπεσαμέλ λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα
Ζεσταίνουμε το νερό και προσθέτουμε τη σκόνη λαχανικών αλάτι και πιπέρι και μοσχοκαρυδο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό στο αλεύρι η στο κορν φλαουρ με τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και τυρί και ανακατεύουμε.
Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστησετε το νερό με γαλα σογιας η γάλα καρύδας! Θέλει πολύ καλό ανακάτεμα για να μη σβολιασει.
Ειδήσεις σήμερα
- Ρίκα Διαλυνά: Πώς είναι σήμερα στα 90 της η σπουδαία ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Δίκη Πάτρα: Αδιευκρίνιστος το θάνατο της Μαλένας χαρακτηρίζει ο Ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Κατονομάζει νέο πρόσωπο ως δολοφόνο του Παναγιωτάκη