Υλικά
200 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου 6-7 ασπράδια)
200 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
200 γρ. άχνη ζάχαρη
Δείτε ακόμα: Μαρεγκάκια Μπεζεδάκια για μπουφέ σε παιδικό πάρτι ή την βάπτιση!
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα με το σύρμα, τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη έως ότου γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά-σιγά την άχνη κοσκινισμένη ανακατεύοντας απαλά με μια ευλύγιστη κουτάλα (μαρίζ).
Μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε μια σακούλα κορνέ με φαρδύ, στρογγυλό στόμιο και σχηματίζουμε πάνω σε λαδόκολλα μπαστούνια μήκους 10 εκ. και πάχους 2 εκ. Ή στρογγυλά σχήματα όπως εδώ
Δείτε ακόμα :Εντυπωσιακοί γεμιστοί μπεζέδες με σοκολάτα για παιδικό πάρτι και όχι μόνο!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C για 1½ ώρα.
Προσοχή, δεν αυξάνουμε τη θερμοκρασία για να μη βγουν κίτρινοι οι μπεζέδες.
Συνταγή Στέλιου Παρλιάρου -εκτέλεση Eleni Kalaitzidou-oι χρυσοχερες-ηδες
Ειδήσεις σήμερα
- Κινέζικο Ωροσκόπιο : Ετήσιες προβλέψεις 2025
- Η Γη της Ελιάς : O Χρήστος διαλύει την Αφροδίτη για ακόμη μία φορά
- Παραμονή των Αγίων Ταξιαρχών : Μαζέψετε ρούχα και παπούτσια από έξω απόψε το βράδυ
- Τα viral τρουφάκια με φουντούνια
- Ειδοποίηση των ειδικών : Τα air fryer μας κατασκοπεύουν και κλέβουν προσωπικά δεδομένα