Τι σας έχουμε για σήμερα; Ωραιότατα μπιφτέκια γαρίδας! Τώρα που ανοίγει ο καιρός και το Καλοκαίρι πλησιάζει ξεκινάει να ανοίγει η όρεξή μας για θαλασσινά και ψάρια. Θα μαγειρέψουμε λοιπόν αφράτα και πεντανόστιμα μπιφτέκια γαρίδας. Είναι μία υπέροχη συνταγή που μπορούμε να απολαύσουμε όλες τις μέρες του χρόνου αλλά ακόμη και στην περίοδο της νηστείας.
Είναι μία νηστίσιμη συνταγή για μπιφτέκια γαρίδας που μπορούμε να την απολαύσουμε και μέσα στην καρδιά του Καλοκαιριού αλλά και όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Αυτά τα μπιφτέκια γαρίδας, μπορούν να συνοδεύσουν υπέροχα το τσίπουρο, το ούζο ή την μπίρα μας.
Δείτε επίσης Γαρίδες τηγανιτές με όλα τα μυστικά
Μπορούμε να τα απολαύσουμε με πατάτες τηγανιτές ή φούρνου αλλά και με πράσινη δροσερή σαλάτα. Τέλος είναι μία υπέροχη ιδέα για να φάνε τα παιδιά μας γαρίδες. Θα ξετρελαθούν! Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Στην αρχή βάζουμε τις γαρίδες μας στο μούλτι και τις αλέθουμε μαζί με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο. Τα χτυπάμε σιγά σιγά για να μην γίνουν αλεσθούν τελείως αλλά να είναι κάπως σφιχτό το μείγμα μας. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την ψίχα ψωμιού και τον βασιλικό.
Βάζουμε επίσης τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε το μείγμα μας. Το μείγμα πρέπει να είναι κάπως σφιχτό για να μην διαλυθούν τα μπιφτέκια στο τηγάνι. Αφού ζυμώσουμε το μείγμα μας, το καλύπτουμε με μία πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
Στην συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια μας τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά. Τα συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές ή αν θέλουμε τα κάνουμε μπέργκερ.
Tips
Μπορούμε να βάλουμε και 1 κιλό γαρίδες κατεψυγμένες αντί για 1 κιλό γαρίδες μικρές. Επειδή θέλουμε το μείγμα μας να είναι σφιχτό, αν χρειαστεί προσθέτουμε ψωμί.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Λένα Χριστοπούλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr